Κρήτη: Συνεχίζεται το θρίλερ με την εξαφάνιση του 65χρονου Γάλλου

Σε πραγματικό θρίλερ εξελίχθηκαν οι διακοπές ενός ζευγαριού Γάλλων στην Κρήτη.

Οι πολύωρες και εξονυχιστικές έρευνες, πολυμελούς ομάδας διάσωσης, συνεχίστηκαν για δεύτερη ημέρα σε ολόκληρη την περιοχή του μονοπατιού Ε4 χωρίς όμως να βρεθεί ίχνος του 65χρονου.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, οι έρευνες επικεντρώθηκαν καθ’ όλο το μήκος και πλάτος του μονοπατιού σε απόσταση τριών χιλιομέτρων από την Σούγια προς την Αγία Ρουμέλη και ειδικά στις περιοχές «Πεύκη» και «Πολύφημος». Όμως μέχρι και που νύχτωσε δεν βρέθηκε το παραμικρό ίχνος του 65χρονου Γάλλου, αλλά οι ομάδες διάσωσης παραμένουν και οι έρευνες συνεχίζονται και την νύχτα και εάν δεν υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα και το πρωί της Κυριακής.

Υπενθυμίζεται πως το ζευγάρι, το πρωί της Παρασκευής και παρά τις υψηλές θερμοκρασίες, ξεκίνησε να περπατήσει στο δύσκολο μονοπάτι Ε4 που συνδέει την Αγία Ρουμέλη με την Σούγια. Σύμφωνα με την 62χρονη σύζυγο του αγνοούμενου, κάποια στιγμή και ενώ ήταν σε απόσταση περίπου τριών χιλιομέτρων από την Σούγια, ο 65χρονος αντιμετώπισε πρόβλημα με την υγεία του.

Κρήτη Χανιά Εξαφάνιση

Έτσι κάθισε κάτω από ένα δέντρο και η 62χρονη συνέχισε την πορεία προς την Σούγια προκειμένου να καλέσει σε βοήθεια. Όταν έφτασε εξαντλημένη και σε άσχημη κατάσταση στην Σούγια, κάτοικοι της περιοχής, ενημέρωσαν τις αρχές.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν ομάδες διάσωσης από την πυροσβεστική Χανίων και το κλιμάκιο Καμπανού, ενώ στην Σούγια μετέβη και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το πλήρωμα του οποίου προσέφερε τις πρώτες βοήθειες στην γυναίκα.

Δυστυχώς η επικοινωνία μαζί της ήταν δύσκολη καθώς δεν μιλά σχεδόν καθόλου αγγλικά , αλλά μόλις οι διασώστες κατάλαβαν που είχε μείνει ο 65χρονος, πυροσβέστες μετέβησαν στο σημείο του μονοπατιού, όπου τους είπε ότι είχε μείνει ο σύζυγός της.

Όμως όταν έφτασαν δεν τον βρήκαν και αποφασίστηκε να ενταθούν οι έρευνες με την συμμετοχή και αντρών της ΕΜΑΚ, πυροσβεστών με drone, εθελοντών από την Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Χανίων με ειδικό σκύλο έρευνας, καθώς και αστυνομικών. Οι έρευνες την Παρασκευή δεν απέδωσαν, ούτε όμως το Σάββατο μέχρι και που νύχτωσε.

«Πολύ δύσκολη» η διαδρομή Σούγια – Αγία Ρουμέλη

Να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη διαδρομή του μονοπατιού Ε4 μεταξύ Αγίας Ρουμέλης και Σούγιας, αποτελεί τον διακαή πόθο των ορειβατών, όμως είναι δύσκολη και δεν ενδείκνυται για μεμονωμένα άτομα ή ζευγάρια, που είναι κάποιας ηλικίας και ακόμη περισσότερο όταν οι θερμοκρασίες είναι πολύ υψηλές, ειδικά όταν δεν γνωρίζουν την περιοχή.

Κρήτη Χανιά Εξαφάνιση

Χαρακτηριστικό είναι το ότι στην ιστοσελίδα του Ορειβατικού Συλλόγου Χανίων η συγκεκριμένη διαδρομή χαρακτηρίζεται ως «πολύ δύσκολη».:

Συγκεκριμένα αναγράφονται τα εξής:

  • Σούγια-Αγία Ρουμέλη
  • Μήκος Διαδρομής: 20 km
  • Δυσκολία Διαδρομής: Πολύ δύσκολη
  • Ώρες Πορείας: Σούγια-Τρυπητή: 4 ώρες Τρυπητή-Αγ.Ρουμέλη : 7 ώρες Απαιτείτε αυξημένη ποσότητα νερού

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.