Κρήτη: Στο νοσοκομείο 44χρονη μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca

Στο νοσοκομείο Βενιζέλειο νοσηλεύεται μια 44χρονη γυναίκα η οποία είχε εμβολιαστεί με την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca. Επτά μέρες μετά την πρώτη δόση του εμβολίου άρχισε να εμφανίζει τα πρώτα συμπτώματα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και έγινε εισαγωγή της στην Αιματολογική κλινική.

Σύμφωνα με το διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας του Βενιζελείου κ. Λυδάκη «η γυναίκα εισήχθη την Τετάρτη 12 Μαϊου και είχε ελαφρά συμπτώματα γενικής φύσεως. Υπεβλήθη σε εργαστηριακό έλεγχο όπου διαπιστώθηκε διαταραχή πηκτικότητας που ταιριάζει με το σύνδρομο που περιγράφεται μετά τον εμβολιασμό, ωστόσο δεν έχει εμφανίσει καμία επιπλοκή. .Παρακολουθείται για να αποκλειστούν άλλα νοσήματα. Ίσως μετά να καταλήξουμε ότι υπάρχει αιτιολογική συσχέτιση με το εμβόλιο .Είναι ένα νέο σύνδρομο και δεν γνωρίζουμε πως εξελίσσεται».

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα neakriti.gr, η υπόθεση της 44χρονης. μητέρας τριών παιδιών, διερευνάται και μέχρι στιγμής οι γιατροί δεν έχουν συσχετίσει με βεβαιότητα το περιστατικό με το εμβόλιο, καθώς οι εξετάσεις συνεχίζονται, όπως και η παρακολούθηση της υγείας της.

Τι λέει ο σύζυγός της

Ο σύζυγος της 44χρονης μίλησε στο neakriti.gr και αναφέρθηκε στην περιπέτεια της 44χρονης, η οποία ξεκίνησε μια εβδομάδα μετά τον εμβολιασμό της στις 6 Μαΐου. «Η γυναίκα μου λοιπόν μια εβδομάδα μετά και συγκεκριμένα την περασμένη Τετάρτη, ήταν σε άσχημη κατάσταση, με έντονη θολούρα στα μάτια, πονοκέφαλο και πίεση στο κεφάλι. Από την πρώτη στιγμή υπήρχε υποψία γιατί τα συμπτώματα αναφέρονται από την Ελληνική Αιματολογική Εταιρείας ως επακόλουθα του εμβολιασμού. Επισκεφθήκαμε το Βενιζέλειο, αναφέραμε τα συμπτώματα και πλέον μέχρι σήμερα παραμένει νοσηλευόμενη στην Αιματολογική Κλινική και γνωρίζουμε, σύμφωνα και με τους γιατρούς ότι πρόκειται για θρομβοπενία και έχει καταθέτει κίτρινη κάρτα στον ΕΟΦ», ανέφερε.

«Η γυναίκα μου είναι σήμερα σε αρκετά καλή κατάσταση και δέχεται ισχυρή θεραπεία. Οι γιατροί που είναι από την πρώτη στιγμή από πάνω της, δεν την έχουν αφήσει λεπτό από τα μάτια τους, προχωρώντας σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις, έχοντας μου αναφέρει ότι παρακολουθούν την κατάσταση της υγείας της , αλλά ωστόσο δεν μπορούν προς το παρόν να εγγυηθούν για το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση της υγείας της», συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα έγινε γνωστό ότι άλλη μια γυναίκα, 47 ετών, νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ. Η 47χρονη είχε κάνει το εμβόλιο της Astrazeneca στις 3 του μήνα, με την οικογένειά της να υποστηρίζει ότι όλα ξεκίνησαν από τότε.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.