Κρήτη: Στη φυλακή ο παππούς και αναστολή στη γιαγιά για την ασέλγεια στην 4χρονη εγγονή τους

Ένοχοι, όπως και πρωτόδικα, κρίθηκαν ο 55χρονος Κρητικός και η σύζυγός του για την φρικτή υπόθεση ασέλγειας σε βάρος της 4χρονης εγγονής του, που συνέβη πριν από αρκετά χρόνια στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, όπου εκδικάστηκε σήμερα η υπόθεση, έκρινε ένοχο τον 55χρονο παππού για αποπλάνηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη και του επέβαλε ακριβώς την ίδια ποινή που του είχε επιβληθεί πρωτόδικα: Κάθειρξη 10 ετών.

Ένοχη κρίθηκε από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο και η σύζυγος του 55χρονου και γιαγιά του παιδιού. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το neakriti.gr, κρίθηκε ένοχη για συνέργεια στην αποπλάνηση ανηλίκου και της επιβλήθηκε -όπως είχε συμβεί και πρωτόδικα- ποινή φυλάκισης τριών ετών με τριετή αναστολή.

Έπειτα απ’ αυτή την εξέλιξη, ο 55χρονος άνδρας παραμένει πίσω από τα σίδερα της φυλακής. Επισημαίνεται ότι η σημερινή δίκη διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών λόγω της ανηλικότητας του θύματος.

Η πρωτόδικη απόφαση: Κανένα ελαφρυντικό στον 55χρονο

Τον Δεκέμβριο του 2021, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου έκρινε ένοχο τον 55χρονο για αποπλάνηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη. Ένοχη κρίθηκε και η σύζυγός του για συνέργεια στην εν λόγω αποπλάνηση.

Σύμφωνα με την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, ο 55χρονος φέρεται να προέβαινε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της εγγονούλας του πριν από περίπου 10 χρόνια, όσο η μικρή ήταν ηλικίας 3-4 ετών.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, ωστόσο, η γιαγιά της μικρής αποδεχόταν τον σύζυγό της να ικανοποιεί τις αρρωστημένες ορέξεις του μέσω των ασελγών πράξεων τις οποίες φέρεται να έκανε.

Ανατριχίλα προκαλεί το γεγονός ότι, σύμφωνα με το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου, πολλές από τις εν λόγω ασελγείς πράξεις σε βάρος της ανήλικης συνέβαιναν μπροστά στα μάτια της γιαγιάς της, αλλά και κατά τη διάρκεια των ερωτικών συνευρέσεων της ίδιας με τον 55χρονο.

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στη Νεάπολη Λασιθίου, δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό στον 55χρονο. Ωστόσο, χορηγήθηκε ελαφρυντικό στη σύζυγό του.

Τελικά, ο 55χρονος καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 10 ετών, ενώ στη σύζυγό του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών ετών, η οποία ανεστάλη για τρία χρόνια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ