Κρήτη: Πώς δρούσε το κύκλωμα ναρκωτικών – Ο «σκληρός πυρήνας» και οι εντολές του αρχηγού μέσα από τη φυλακή

Στον τρόπο με τον οποίο δρούσε το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, στου οποίου την αποκάλυψη προχώρησαν χθες οι αστυνομικές αρχές στην Κρήτη, αναφέρθηκε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου, Ταξίαρχος Νίκος Σπυριδάκης και ο Διοικητής Υποδιεύθυνσης της Ασφάλειας Ηρακλείου Γιώργος Βαρδάκης.

Όπως ειπώθηκε, τον «σκληρό πυρήνα» αποτελούσαν πέντε άτομα, ενώ ο αρχηγός της ομάδας είναι έγκλειστος του καταστήματος κράτησης Χανίων και ήταν ο άνθρωπος που έδινε τις εντολές. Τέσσερα άτομα δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια, αλλά και τη διακίνηση ακατέργαστης κάνναβης, σε Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Λασίθι. Όπως ανέφερε ο κ. Βαρδάκης, συνελήφθησαν συνολικά 11 άτομα και κατηγορούνται ακόμη 12 , με τον αριθμό να ανεβαίνει συνολικά στους 23 εμπλεκόμενους.

Όπως επισημάνθηκε, η συγκεκριμένη υπόθεση αποτελεί μια από τις πολύ σημαντικές υποθέσεις για την αστυνομία καθώς « εξιχνιάστηκε όλος ο κορμός, από την καλλιέργεια έως τη διακίνηση» υπογράμμισε ο Διοικητής Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, με τον Αστυνομικό Διευθυντή, Ταξίαρχο Νίκο Σπυριδάκη , να εξηγεί ότι πρόκειται για μια επιτυχία της αστυνομίας, δίνοντας παράλληλα συγχαρητήρια σε όσους συμμετείχαν στις επιχειρήσεις. «Αυτό μας δίνει περισσότερη δύναμη και πείσμα, για να συνεχίσουμε» συμπλήρωσε ο κ. Σπυριδάκης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ