Κρήτη: Νεκρή η 44χρονη Γλυκερία που είχε εμβολιαστεί με AstraZeneca

Ο εγκεφαλικός θάνατος της 44χρονης Γλυκερίας Μανουσάκη, που εδώ και ημέρες νοσηλευόταν στην ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, διαπιστώθηκε πριν λίγες ώρες. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ekriti ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης, η ΜΕΘ του νοσοκομείου ενημέρωσε την οικογένεια για τα αποτελέσματα των τεστ εγκεφάλου, τα οποία έδειξαν ότι δυστυχώς η 44χρονη είναι εγκεφαλικά νεκρή.

Σύμφωνα με τον κ. Χαλκιαδάκη, σήμερα το πρωί οι γιατροί προχώρησαν και στην αποδέσμευσή της άτυχης γυναίκας από τον αναπνευστήρα.

Υπενθυμίζεται ότι εμφάνισε επιπλοκές μετά τον εμβολιασμό της με το AstraZeneca πριν από περίπου τέσσερις εβδομάδες. Αρχικά είχε εισαχθεί με θρομβοπενία στο Βενιζέλειο, ωστόσο κρίθηκε επιβεβλημένη η μεταφορά της στο ΠΑΓΝΗ λόγω επιδείνωσης της κατάστασής της υγείας της.

Ο σύζυγος της 44χρονης είχε μιλήσει την περασμένη εβδομάδα για την κατάσταση της υγείας της. «Oι γιατροί με κάλεσαν και μου είπαν ότι υπάρχει εγκεφαλική αιμορραγία και το χειρουργείο θα ήταν μια τελευταία προσπάθεια, θα μπορούσε ο,τιδήποτε να συμβεί και να πεθάνει στη διάρκεια της επέμβασης. Τα νέα δεν είναι καλά… Μου είπαν ότι τώρα πλέον τις επόμενες μέρες θα επέλθει ο εγκεφαλικός θάνατος…».

«Η γυναίκα μου είναι ένας άγγελος. Φοβόταν να κάνει το εμβόλιο και πήγαμε να το κάνουμε μαζί. Οι γιατροί έκαναν τα πάντα για να την βοηθήσουν ωστόσο ευθύνεται το σύνδρομο vitt,η θρόμβωση και η αιμορραγία. Αυτή τη στιγμή πρέπει να διαχειριστούμε τον πόνο μας. Έχουμε τρία παιδιά ηλικίας 12 10 και 8 ετών. Έχουμε ενημερώσει με τη βοήθεια ψυχολόγου τα δύο μεγαλύτερα παιδιά» είχε προσθέσει.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ