Κρήτη: «Παλεύαμε να σώσουμε το παιδί» – Ξεκίνησε η πολύκροτη δίκη για το θάνατο της μικρής Μελίνας

Στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης ξεκίνησε τη Δευτέρα η δίκη σε δεύτερο βαθμό, για την πολύκροτη υπόθεση θανάτου της τετράχρονης Μελίνας Παρασκάσκη.

Η δίκη σε δεύτερο βαθμό ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας, απουσία της κατηγορούμενης για ανθρωποκτονία της μικρής Μελίνας από αμέλεια αναισθησιολόγου, που δεν παρευρίσκεται για λόγους υγείας και εκπροσωπείται από τους δικηγόρους της.

«Εμείς είχαμε μπροστά μας ένα παιδί ωχρό, παγωμένο που έκανε ανακοπή. Το λες και ζωντανό, γιατί χτυπούσε η καρδιά. Έπαιρνε βέβαια φάρμακα ασύμβατα με τη ζωή και το ph ήταν χαμηλό. Δεν ήταν συμβατό με πρόγνωση επιβίωσης, ήταν σε πολύ κακή κατάσταση αλλά παλεύαμε να το σώσουμε» κατέθεσε η γιατρός της ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, ενώ πρόσθεσε πως «η κατηγορούμενη μας είπε ότι έκανε 15 παρόμοια επεισόδια μπροστά της. Εμείς κάναμε αυτό που έπρεπε» σύμφωνα με το cretalive.gr.

Όπως είναι γνωστό, η αναισθησιολόγος του Βενιζελείου κατηγορείται ότι δεν τήρησε αυστηρά το ισχύον πρωτόκολλο κατά τη διαδικασία της αφύπνισης και της αντιμετώπισης της αλλεργικής αντίδρασης που παρουσίασε η 4χρονη Μελίνα, με επίμονο βφρογχόσπασμο, υπόταση και βραδυκαρδία.

Συγκεκριμένα, η γιατρός φέρεται να χορήγησε ενδομυϊκώς με υπερβολικά ταχεία έγχυση και εφάπαξ δόση 200 Mgr αδρεναλίνης, ενώ δεν χορήγησε άμεσα, εντός των πρώτων 5 λεπτών, ως όφειλε, τις κατάλληλες βρογχοδιασταλτικές ουσίες, γεγονός που πυροδότησε αλυσιδωτή έκπτωση πολλαπλών οργάνων, πνευμονικό οίδημα και καρδιογενή καταπληξία.

Η υπόθεση εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό μετά από παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου. Πρωτοδίκως η αναισθησιολόγος είχε αθωωθεί. Ωστόσο ο Εισαγγελέας Εφετών άσκησε έφεση και η υπόθεση επρόκειτο να κριθεί σε δεύτερο βαθμό.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ