Κρήτη: Ο Ισπανός που λατρεύει την Ελλάδα και έχει γίνει viral – Η ανάρτησή του στα ελληνικά – ΦΩΤΟ

Η αγάπη του για την Ελλάδα είναι μεγάλη και το διατυμπανίζει με κάθε ευκαιρία. Ο 26χρονος Ισπανός, Ινιάκι Λαμούα έχει καταφέρει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να γίνει viral στο ελληνικό Tik Tok. Δημοσιογράφος στο επάγγελμα, είναι λάτρης της ελληνικής γλώσσας και έχει “τρελάνει” τη δημοφιλή πλατφόρμα, με τα βίντεο που ανεβάζει, στα οποία μιλάει άπταιστα ελληνικά. Μιλώντας στο Creta24, περιέγραψε πώς άρχισε το πάθος του για την Ελλάδα, αλλά και για τα άμεσα σχέδιά του να επισκεφθεί ξανά τη χώρα μας, μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν.

«Ξεκίνησα να μαθαίνω ελληνικά από τα 14 μου, μέσα από τραγούδια. Προσπαθούσα να μάθω τους στίχους και τα ρήματα και να καταλάβω πώς χρησιμοποιείται το ελληνικό αλφάβητο», ανέφερε ο 26χρονος Ινιάκι, ενώ πρόσθεσε ότι, του δόθηκε η ευκαιρία μέσα από το Λύκειο στο οποίο πήγαινε, να επισκεφθεί πολλές φορές την Ελλάδα. «Με το Λύκειο μου είχαμε έρθει πολλές φορές στην Ελλάδα, για ένα φεστιβάλ Κινηματογράφου. Μέσα από αυτό, έκανα φίλους Έλληνες, οι οποίοι με βοήθησαν και με την γλώσσα», συμπλήρωσε ο φιλέλληνας Ισπανός. Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι δεν έχει επισκεφθεί ακόμα την Κρήτη, κάτι που είναι στα άμεσα σχέδιά του.

«Όλοι μου οι φίλοι και όσοι με ακολουθούν στο Tik Tok μου λένε ότι πρέπει να έρθω στην Κρήτη. Το καλοκαίρι, μόλις ανοίξει ο τουρισμός θα μπω σε ένα αεροπλάνο και θα έρθω χωρίς δεύτερη σκέψη», δήλωσε ο viral Tiktoker. Μάλιστα, δε δίστασε να κάνει και ειδική αφιέρωση στο Creta24 και στην Τηλεόραση CRETA, με μια αντιπροσωπευτική… μαντινάδα.

O Ινιάκι, ο οποίος αυτή τη στιγμή έχει 77,4 χιλιάδες ακόλουθους, δηλώνει πως δεν έχει αντιληφθεί πλήρως το μέγεθος της αναγνωρισιμότητας που έχει λάβει. Όπως εξηγεί, στην Ισπανία δεν τον ξέρει κανένας, οπότε συνεχίζει την καθημερινότητά του κανονικά. «Μόνο όταν μπαίνω στο Tik Tok και βλέπω όλα αυτά τα σχόλια και τα μηνύματα καταλαβαίνω ότι ο κόσμος με αναγνωρίζει. Εδώ στην Ισπανία δεν με ξέρει κανείς, αλλά ίσως όταν ξαναέρθω στην Ελλάδα, να υπάρχει όντως κόσμος που θα με ξέρει», συμπληρώνει ο Ισπανός δημοσιογράφος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ