Κρήτη: Νάρκες, όλμοι και βλήματα εντοπίστηκαν στον βυθό της θάλασσας – Αποκλείστηκε η περιοχή

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Παρασκευής στην Κρήτη μετά τον εντοπισμό ποσότητας πυρομαχικών στην περιοχή του όρμου Ιεράπετρας, μερικά μέτρα μπροστά από τη νέα τεχνητή παραλία.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, ο εντοπισμός των πυρομαχικών, απομεινάρια κατά πάσα πιθανότητα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου έπειτα από βύθιση πλοίου, έγινε στις 6 το απόγευμα, σε βάθος από 2 έως 6 μέτρα. Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν νάρκες, όλμοι, βλήματα καθώς και δεσμίδες φυσιγγίων τόσο σε κιβώτια όσο και διάσπαρτες.

Στο Λιμεναρχείο Ιεράπετρας σήμανε συναγερμός και ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας με απαγόρευση κάθε θαλάσσιας δραστηριότητας, είτε από λουόμενους είτε από σκάφη. Στην περιοχή αναμένονται από την Αθήνα πυροτεχνουργοί, οι οποίοι έπειτα από αυτοψία θα αποφασίσουν ποια πυρομαχικά θα μεταφερθούν και ποια θα εξουδετερωθούν επί τόπου.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού:

«Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ιεράπετρας, για τον εντοπισμό διαφόρων διασκορπισμένων πυρομαχικών υλικών (σετ όλμων σε κουτί μεταφοράς, βλήματα διαφόρων διαμετρημάτων, δεσμίδες φυσιγγίων κ.λ.π.), στη θαλάσσια περιοχή όρμου Ιεράπετρας.

Συγκεκριμένα, τα ανευρεθέντα πυρομαχικά, εντοπίστηκαν σε αμμώδη βυθό σε απόσταση περίπου 30-100 μέτρων από την ακτή και σε βάθος περίπου 2-6 μέτρων, σε κατάσταση οξείδωσης.

Από το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες για τις δικές τους ενέργειες».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ