Φονικό στον Μυλοπόταμο: “Ούτε θυμάμαι πόσες έριξα” υποστηρίζει ο δράστης – Η σπαρακτική μαντινάδα της χήρας

Ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος του 22χρονου Κωστή στην Κρήτη, στο Αργουλιό του Μυλοποτάμου, περιέγραψε στον ανακριτή τους λόγους που τον ώθησαν στο φονικό, που έχει βυθίσει στο πένθος ένα ολόκληρο χωριό.

Η απολογία

Ο 44χρονος παρουσιάστηκε μετανιωμένος στις αρχές και φέρεται να ισχυρίστηκε ότι υπήρχαν πολλά προβλήματα με το θύμα εδώ και πολλά χρόνια. “Λυπάμαι και είμαι συγκλονισμένος που μια ανθρώπινη ζωή έφυγε και μάλιστα από τα χέρια μου. Είναι κάτι που δεν μπορούσα να φανταστώ. Ο μακαρίτης ήταν όμως δύσκολος άνθρωπος. Κακός χαρακτήρας. Προκαλούσε, δημιουργούσε καβγάδες συνέχεια και ήταν εξαιρετικά προβληματικός στις σχέσεις του με την ευρύτερη οικογένειά μου και ιδίως με κάποια ξαδέρφια μου” υποστήριξε, σύμφωνα με  πληροφορίες του Live News. Ο καθ’ ομολογίαν δράστης φέρεται να περιέγραψε στον ανακριτή και τα όσα προηγήθηκαν του φονικού.

“Εφυγα με τον αδελφό μου να πάμε στα πρόβατα. Τη στιγμή που περάσαμε από το σπίτι του νεκρού, ο 22χρονος άρχισε ξανά να μας βρίζει. Ο αδελφός μου συνεπλάκη με τον συγχωρεμένο. Κατέβηκα να τους χωρίσω, αλλά είχε προλάβει ο αδερφός του. Μπήκαμε στο αμάξι και φύγαμε. Αλλά ήμασταν ταραγμένοι και δεν είχαμε διάθεση να πάμε στη δουλειά και γυρίσαμε σπίτι.

Αργότερα, φεύγοντας ξανά από το σπίτι μας και περνώντας από το σπίτι της αδελφής του θύματος, βλέπω τη μητέρα μου και το συγχωρεμένο να τη βρίζει χυδαία. Τότε εμφανίστηκε ο αδελφός του και του λέει: “Τι σου φταίει κ…όπαιδο η γυναίκα και τη βρίζεις;” Και στη συνέχεια τον χτύπησε. Κάνω στροφή πιο πάνω για να γυρίσω, αλλά εντωμεταξύ η μητέρα μου είχε φύγει από εκεί. Μπροστά από το σπίτι ήταν ο 22χρονος. Σκοτείνιασαν τα μάτια μου και το μόνο που μπορώ να θυμηθώ είναι να παίρνω από το ντουλαπάκι ένα παλιό όπλο που είχα για την προστασία των προβάτων μου από άγριους σκύλους και λύκους και να πυροβολώ κατά του αθυρόστομου και χυδαίου  υβριστή των ιερών και των οσίων της οικογένειάς μου. Ούτε θυμάμαι πόσες έριξα ούτε πού έριξα. Ούτε θυμάμαι τι έκανε το θύμα ούτε θυμάμαι τι έκανα εγώ. Κάποια στιγμή ξύπνησα από το λήθαργο και άκουσα τον πατέρα του θύματος να καταριέται. Έβαλα μπροστά το αμάξι κι έφυγα.”

 

Ο πεθερός

Ο πεθερός του θύματος δήλωσε ότι ο δράστης πήρε το αυτοκίνητο και πέρασε δυο φορές από το σπίτι του νεκρού. Ο πεθερός του θύματος θεωρεί επίσης ότι “όλα άρχισαν όταν το θύμα σταμάτησε να βοηθάει την άλλη οικογένεια σε ότι έκαναν. και λέει ότι τον Απρίλιο είχε ξαναβγάλει όπλο ο φονιάς στην κόρη του και στο γαμπρό του. Η αστυνομία ήταν ενήμερη και ο εισαγγελέας το ίδιο”.

Σαφείς υπόνοιες για βεντέτα

Συγκλονίζουν ο αδερφός του 22χρονου που δολοφονήθηκε στον Μυλοπόταμο και η μαντινάδα της χήρας του

“Δεν το χωράει το μυαλό τους” λένε. “Σήμερα για μένα τελειώνουν τα πάντα. Χάνω έναν άνθρωπο που μ άφηκε μόνο μου με πέντε μωρά,” λέει ο αδερφός του 22χρονου, Μιχάλης Χαριτάκης. Μιλάει για μια έχθρα που κρατάει χρόνια. “Δέκα χρόνια τώρα, τους παλεύω. Έχω αποτρέψει καταστάσεις που θα μπορούσα εγώ να τις έχω κλείσει. Τώρα ο αδελφός μου δε θα ήταν στο σημείο που είναι. Θα ήταν άλλοι. Κι αυτοί οι άλλοι θα μπουν αναγκαστικά τώρα στο σημείο του αδελφού μου. Την ψυχή του αδελφού μου θα την επλερώσουνε”. Απαιτώ να βγει ο φονιάς και να πει τον λόγο για να τον μάθω δεν μπορώ να καταλάβω ακόμα τον λόγο. Δεν μπορώ να το πιστέψω αυτό που έγινε”, δηλώνει ο Μιχάλης Χαριτάκης. Ο Κωστής ξεψύχησε στα χέρια του Μιχάλη. Ο Μιχάλης δηλώνει ότι από τα δέκα σπίτια του χωριού το φονικό “έκλεισε” τα πέντε.

Κι ενώ το χωριό, το Αργουλιό, όπου έγινε το φονικό παραμένει υπό αυστηρό αστυνομικό κλοιό, με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έξω από τα σπίτια του θύματος και του δράστη, συγκλονίζει η μαντινάδα της χήρας του 22χρονου Κωστή.

Η μαντινάδα

«Δεν σε άφησαν να χαρείς το γιο σου, άντρα μου. Πως τον αποχωρίστηκες απού δεν είχες άλλο το γιο σου απού θα ναι μοναχός στου δρόμου του το ζάλο. Στο νεϊκό σου πρόσωπο ζωγραφισμένη η θλίψη που ´ναι ο αέρας τση χαράς δα μπλιο για να φυσήξει . Οντέ μου το πρωτόπανε πως θέλα το πιστέψω πως ήπρεπε τον υστερνό χαιρετισμό να πέψω…»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ