ΚΟΚ: Προσοχή στο… παράσημο της ανοιχτής παλάμης – Πρόστιμο 100 ευρώ για κάθε μούντζα

Βαριές “καμπάνες” προβλέπει ο  ΚΟΚ σε περίπτωση που κάποιος οδηγός αποφασίσει να επιδοθεί σε άσεμνες χειρονομίες, όπως η μούντζα προς άλλους οδηγούς ή πεζούς. Το λεγόμενο και… παράσημο της ανοιχτής παλάμης πληρώνεται ακριβά.

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι Έλληνες οδηγοί ξεφεύγουν. Ειδικά όταν νομίζουν πως έχουν δίκιο. Συνήθως συνοδεύουν τα… γαλλικά που χρησιμοποιούν εναντίον άλλων οδηγών ή ακόμη και των πεζών με μια μούντζα. Αλλά θα πρέπει να στο σκεφτούν διπλά. Πρώτον, γιατί αυτό αποτελεί μια άσχημη συμπεριφορά που δεν συνάδει με την ευγένεια που όλοι πρέπει να επιδεικνύουμε και δεύτερον γιατί όσοι οξύθυμοι προβούν σε απρεπή χειρονομία θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Για όσους δεν το γνωρίζουν η συμπεριφορά αυτή, τιμωρείται από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα το διοικητικό πρόστιμο μεταφράζεται σε 100 ευρώ όμως υπάρχει και αφαίρεση διπλώματος και άδεια κυκλοφορίας για 10 ημέρες. Το πρόστιμο και η επιβολή κυρώσεων δεν αφορά μόνο στη μούντζα αλλά και άλλες απρεπείς χειρονομίες.

Ήδη η καθημερινότητα μας είναι δύσκολη και δεν χρειάζεται να τη δυσκολεύουμε ακόμη περισσότερο. Άλλωστε ούτε λεφτά υπάρχουν για πρόστιμα που μπορούμε και πρέπει να αποφεύγουμε.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ