Κρήτη: Φυλάκιση 30 μηνών με αναστολή σε 78χρονο που χτύπησε με κοντάρι τη γυναίκα του

Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή υπό όρους επέβαλλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου στον ηλικιωμένο που το βράδυ του Σαββάτου συνελήφθη με την κατηγορία ότι χτύπησε τη σύζυγό του στο πρόσωπο με κοντάρι στη Κρήτη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα cretalive.gr, o 78χρονος άνδρας πήρε τριετής αναστολή στην ποινή που του επιβλήθηκε από το Δικαστήριο, υπό τον όρο να μην τελέσει ξανά ανάλογο αδίκημα σε βάρος της 72χρονης συζύγου του και δεύτερον να ενταχθεί σε παρακολούθηση ειδικού προγράμματος συμβουλευτικής στο Ιατρείο Οικογενειακής Θεραπείας.

Υπενθυμίζεται ότι, το περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή της Θερίσου όταν οι αστυνομικοί κλήθηκαν στο σπίτι του ζευγαριού. Είχε προηγηθεί κλήση της γυναίκας, σύμφωνα με την οποία, ο 78χρονος σύζυγός της την χτύπησε στο πρόσωπο με κοντάρι ελαιοχρωματισμού με συνέπεια να της προκαλέσει αιμάτωμα. Η 72χρονη γυναίκα υπέβαλε μήνυση σε βάρος του συζύγου της με τους αστυνομικούς να τον οδηγούν στο Αστυνομικό Μέγαρο.

Σύμφωνα μάλιστα με την ίδια ιστοσελίδα, όσον αφορά στο εν λόγω περιστατικό που καταγγέλθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, το θύμα αρνήθηκε αρχικά να διακομιστεί στο νοσοκομείο και να δώσει κατάθεση σε βάρος του 78χρονου, λέγοντας ότι δεν ήθελε να αφήσει μόνο του το κοριτσάκι της οικογένειας που αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας.

Τι είπε η 72χρονη για το συγκεκριμένο περιστατικό στο Δικαστήριο στη Κρήτη

Ήταν μια “κακή στιγμή” είπε η 72χρονη στο Δικαστήριο, υπογραμμίζοντας ότι ο σύζυγός της “δεν είναι κακός άνθρωπος, ούτε επιθετικός” και ότι αυτή ήταν η πρώτη φορά που άσκησε βία σε βάρος της.

“Έχουμε ένα κοριτσάκι με ειδικές ανάγκες, προσπαθούμε να στηρίξει ο ένας τον άλλο για να φροντίσουμε το κοριτσάκι μας”, ανέφερε χαρακτηριστικά το θύμα.

Στο μεταξύ, ο 78χρονος παραδέχθηκε στην απολογία του ότι μάλωσαν, αλλά υποστήριξε ότι δεν συνέβησαν τα πράγματα ακριβώς όπως καταγγέλθηκαν. Μάλιστα, απευθύνθηκε στην έδρα, ρωτώντας: “Δεν μαλώνουν οι οικογένειες;”, ισχυριζόμενος ότι επρόκειτο για ένα τσακωμό “εντός φυσιολογικών ορίων”.

Στο δικαστήριο κατέθεσε και ένας ακόμα μάρτυρας από το οικογενειακό περιβάλλον, ο οποίος είπε ότι ο 78χρονος, αλλά και η 72χρονη έχουν προβλήματα υγείας, τα οποία συνδυαστικά με την προσπάθειά τους να φροντίσουν το κοριτσάκι τους, καθιστούν την κατάσταση στο σπίτι πολύ δύσκολη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ