Κρήτη-Αναβρασμός για το σχέδιο “Αθηνά”

Κρήτη-Αναβρασμός για το σχέδιο “Αθηνά”

 

 

Εν μέσω κινητοποιήσεων κοινοποιείται σήμερα η τελική πρόταση για το σχέδιο Αθηνά, η οποία αναμένεται να κατατεθεί σήμερα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Αυτή την ώρα, οι φοιτητές του τμήματος Δομικών Έργων, πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο του Ηρακλείου ενώ δηλώνουν αποφασισμένοι να δώσουν μάχη μέχρι τελικής πτώσης για την διατήρηση του τμήματος.

Στην Ιεράπετρα συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα το δημοτικό συμβούλιο με θέμα τις τρέχουσες εξελίξεις ενώ αναμένονται σφοδρές αντιδράσεις για το σχέδιο που επιφέρει σαρωτικές αλλαγές στην ανώτατη παιδεία του νησιού.

 

Οι αλλαγές:

 

 

Πανεπιστήμιο

 

Η λαίλαπα του σχεδίου Αθηνά δεν αφήνει ανεπηρέαστο το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Το σχέδιο προβλέπει τη συγχώνευση των τμημάτων Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών της Σχολής Επιστημών. Παράλληλα, καταργούνται τα τμήματα οδοντιατρικής και νοσηλευτικής της σχολής Υγείας του Πανεπιστημίου.

 

ΤΕΙ

 

Όπως προβλέπεται στην τελική πρόταση του σχεδίου Αθηνά από τα 20 τμήματα του ΤΕΙ Κρήτης παραμένουν 13. Πιο συγκεκριμένα, καταργούνται τα τμήματα Επιχειρηματικού Σχεδιασμού, Θετικών Επιστημών, Κέντρο Ξένων Γλωσσών και Φυσικής Αγωγής στον Άγιο Νικόλαο καθώς επίσης και το τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης στην Ιεράπετρα. Το τμήμα Χρηματοοικονομικής του Αγίου Νικολάου συγχωνεύεται με το τμήμα Λογιστικής του Ηρακλείου. Παράλληλα, το τμήμα διοίκησης επιχειρήσεων συγχωνεύεται με το τμήμα διοίκησης τουριστικών επιχειρήσεων. Επίσης η σχολή Γεωπονίας παραμένει τελικά στο Ηράκλειο ενώ προβλέπεται η συγχώνευση των τμημάτων της σε ένα. Τέλος το τμήμα Δομικών Έργων παραμένει μέχρι την αποφοίτηση των σπουδαστών του.

 

 

Πολυτεχνείο

 

Όσον αφορά στο Πολυτεχνείο προβλέπεται η συγχώνευση των τμημάτων Μηχανολόγων και Μηχανικών.

 

 

 

 

Πηγή: prismanews.gr

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ