Κρατούν ζεστές τις μηχανές

Κρατούν ζεστές τις μηχανές

Στάση αναμονής τηρούν οι αγρότες σε ολόκληρη την χώρα, με εκατοντάδες τρακτέρ να βρίσκονται συγκεντρωμένα σε κομβικά σημεία, κοντά στις Εθνικές Οδούς, ενώ η κυβέρνηση δηλώνει ανοικτή σε διάλογο, με την προϋπόθεση οι δρόμοι να παραμείνουν ανοικτοί. 

Για έκτη συνεχόμενη ημέρα, περισσότερα από 1.500 τρακτέρ είναι παρατεταγμένα στη Νίκαια, με τους Θεσσαλούς αγρότες να βρίσκονται συνεχώς σε ετοιμότητα και τους άνδρες των ΜΑΤ να παραμένουν απέναντί τους. Την ίδια ώρα, ενισχύονται τα μπλόκα σε ολόκληρη την Ελλάδα, καθώς κάθε μέρα που περνάει προστίθενται συνεχώς αγροτικά οχήματα από τη Θράκη μέχρι τη Θεσσαλία και από τα Ιωάννινα μέχρι την Αιτωλοακαρνανία και το Ναύπλιο. 

Επί δύο ώρες τέθηκαν χθες το πρωί επί τάπητος από τον πρωθυπουργό και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης τα αιτήματα των αγροτών, ενώ παρών ήταν και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου υπογραμμίζουν ότι η κυβέρνηση είναι ανοικτή για διάλογο με τους αγρότες, σε διαρθρωτικά ή θεσμικά ζητήματα, υπό την προϋπόθεση ότι οι δρόμοι θα παραμείνουν ανοικτοί. 

Σύμφωνα με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, έχουν ήδη ληφθεί και άλλα μέτρα για την στήριξη των αγροτών, εκτός από την επίσπευση της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαιοειδών, όπως είναι η ενίσχυση των βαμβακοπαραγωγών με 200 εκατ. ευρώ αλλά και η εξασφάλιση 30 εκατ. ευρώ, που θα δοθεί στους κτηνοτρόφους για την αγορά ζωοτροφών.

Η αξιωματική αντιπολίτευση στηρίζει τις αγροτικές κινητοποιήσεις και υποστηρίζει πως η κυβέρνηση είναι δέσμια των μνημονιακών πολιτικών. Ο Πάνος Καμμένος βρέθηκε χθες στο μπλόκο των αγροτών στην Χρυσούπολη Καβάλας και τόνισε ότι θα πρέπει να στηριχθεί η πρωτογενής παραγωγή. 

Εξάλλου, με επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, η Γ.Γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα ζητεί να ενημερωθεί για τα μέτρα που προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για τη μείωση του κόστους παραγωγής, την απαγόρευση κατασχέσεων και πλειστηριασμών στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις και την κατάργηση χαρατσιών και φόρων.

Πηγή: real.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ