Κώστας Μπακογιάννης: Η ανάρτησή του για τη βεβήλωση του μνημείου του Νεκτάριου Σάββα

Πράξη ανίερη χαρακτήρισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, τη βεβήλωση του μνημείου του δολοφονημένου από τρομοκράτες αρχιφύλακα Νεκτάριου Σάββα.

Σε ανάρτησή του στα social media, ο κ. Μπακογιάννης, αναφερόμενος στο περιστατικό επεσήμανε ότι “ο φανατισμός, το μίσος και η τυφλή βία δεν έχουν θέση στην Αθήνα. Είναι λίγοι και είμαστε πολλοί”.

Ο αρχιφύλακας Νεκτάριος Σάββας είχε γεννηθεί το 1968 στη Νάξο και το 2009 υπηρετούσε ως υπαρχιφύλακας στην Ελληνική Αστυνομία. Στις 17 Ιουνίου 2009 στα Πατήσια εκτελούσε υπηρεσία στο πλαίσιο του προγράμματος προστασίας μαρτύρων, όταν τρία άτομα προσέγγισαν το υπηρεσιακό όχημα στο οποίο επέβαινε και τον πυροβόλησαν πολλές φορές από κοντινή απόσταση. Την ευθύνη ανέλαβε με προκήρυξη η τρομοκρατική οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών». Ήταν 41 ετών.

Την Πέμπτη 17 Ιουνίου, στη 12η επέτειο της δολοφονίας του, ο Δήμος Αθηναίων διοργάνωσε τελετή αποκαλυπτηρίων μίας αναθηματικής επιγραφής στο σημείο που έπεσε νεκρός ο αρχιφύλακας από τα πυρά τρομοκρατών. Στην τελετή και το τρισάγιο το «παρών» έδωσαν η οικογένεια του αδικοχαμένου αρχιφύλακα, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η Δημοτική Αρχή, η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων, δημοτικοί σύμβουλοι κ.ά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ