Κωσταντίνος Φίλης για Δένδια-Τσαβούσογλου: Αυτές οι δηλώσεις θα μπορούσαν να έχουν γίνει πάνω σε ρινγκ

“Θα μπορούσαν οι δηλώσεις αυτές να έχουν γίνει πάνω σε ρινγκ και όχι στον χώρο που έγιναν” τόνισε ο αναλυτής Διεθνών Θεμάτων του ΑΝΤ1, κ. Κωνσταντίνος Φίλης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων και τον Νίκο Χατζηνικολάου, αναφορικά με την έντονη κόντρα μεταξύ του Μεβλούτ Τσαβούσογλου και του Νίκου Δένδια στις κοινές δηλώσεις που πραγματοποίησαν μετά το πέρας της μεταξύ τους συνάντησης.

“Ξέρουμε ότι όταν συναντώνται υπουργοί Εξωτερικών, ακόμη και όταν διαφωνούν δεν θέτουν υπόψιν των δημοσιογράφων, δημόσια όλες τις διαφωνίες τους. Αυτό όμως δε συνέβη αυτή τη φορά” ανέφερε αρχικά ο κ. Φίλης.

Και συνέχισε: “Παρακολουθώντας τη συνέντευξη Τύπου, κατέγραψα πάρα πολλές τοποθετήσεις και της μίας και της άλλης πλευράς. Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι θα πρέπει να αποφύγουμε τις προκλητικές δηλώσεις και αναρωτιέμαι αν κοίταγε τον εαυτό του στον καθρέφτη εκείνην την ώρα”.

“Ο Έλληνας ΥΠΕΞ του απάντησε σε όλα τα θέματα. Δεν άφησε τίποτα να πέσει κάτω. Του απάντησε για το τουρκολιβυκό μνημόνιο, για το Casus belli (κάζους μπέλι), αναφέρθηκε τρεις φορές σε παράνομες ενέργειες της Τουρκίας σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο, στην εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού στον Έβρο. Του ανταπάντησε ο Τσαβούσογλου «μας εσείς κάνετε push back στο Αιγαίο». Ο κ. Δένδιας ήταν πάρα πολύ ειρωνικός στη δευτερολογία του. Είπε χαρακτηριστικά: «Σε ευχαριστώ αγαπητέ Μεβλούτ που μου επιτρέπεις να απαντήσω γιατί οι συνεργάτες σου είναι βασιλικότεροι του βασιλέως και δεν θα μου το επέτρεπαν», πρόσθεσε.

“Είχαμε ένα πάρα πολύ έντονο κλίμα, όπου εκεί που η εκτίμηση ήταν ότι θα μπορούσαμε να πάμε μισό βήμα μπροστά, αυτή τη στιγμή είμαστε τουλάχιστον δύο βήματα πίσω σε σχέση με αυτό που είχαμε πριν από τρεις ώρες” κατέληξε ο κ. Φίλης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ