Κορωπί: Εντοπίστηκαν 45 κιλά κοκαΐνης σε ειδική κρύπτη σε σπίτι – Η σύλληψη στην Κηφισιά, η αστυνομική επιχείρηση και το καλάσνικοφ

«Λαβράκι» έβγαλε η σύλληψη ενός μέλους κυκλώματος που διακινεί κοκαΐνη στην Αττική, κυρίως σε δυτικές περιοχές και στα βόρεια προάστια. Μετά την σύλληψη του 45χρονου αλλοδαπού, οι αστυνομικοί εντόπισαν 45 κιλά κοκαΐνης, τοποθετημένα σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, σε σπίτι στο Κορωπί.

Όλα ξεκίνησαν όταν συνελήφθη ο 45χρονος αλλοδαπός στην περιοχή της Κηφισιάς και βρέθηκε στην κατοχή του μία συσκευασία με 17,5 γραμμάρια κοκαΐνης. Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίστηκαν και οργανώθηκε ειδική επιχείρηση το απόγευμα της Πέμπτης (11/1) σε σπίτι στο Κορωπί.

Στο λεβητοστάσιο, μέσα σε αποθήκη του σπιτιού, εντοπίστηκαν 36 συσκευασίες με 45 κιλά και 167,3 γραμμάρια κοκαΐνης. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι συσκευασίες έφεραν εξωτερικά και εσωτερικά διαφορετικό λογότυπο, προκειμένου οι εν συγκεκριμένες ποσότητες να είναι αναγνωρίσιμες.

Κατά την ίδια έρευνα, εντοπίστηκε ένα καλάσνικοφ, ένα πιστόλι με δύο γεμιστήρες και 149 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Αναλυτικά, η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε τα εξής:

«Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε επιχείρηση, απογευματινές ώρες χθες (11-1-2024) σε οικία στο Κορωπί, όπου μετά από συντονισμένη ενδελεχή έρευνα, εντοπίστηκαν σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο λεβητοστάσιο και εντός αποθήκης της εν λόγω οικίας:

-45 κιλά και 167,3 γραμμάρια κοκαΐνη, μεταξύ των οποίων 36 τυποποιημένες συσκευασίες που έφεραν εξωτερικά και εσωτερικά διαφορετικό λογότυπο προκειμένου οι εν λόγω ποσότητες να είναι αναγνωρίσιμες,
-πολεμικό τυφέκιο τύπου KALASHNIKOV,
-πιστόλι με 2 γεμιστήρες και
-149 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.

Προηγήθηκε η σύλληψη 45χρονου αλλοδαπού μέλους του κυκλώματος που δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση κοκαΐνης στο λεκανοπέδιο Αττικής και κυρίως σε Δυτική Αττική και στα Βόρεια Προάστια, ο οποίος ακινητοποιήθηκε από αστυνομικούς της ανωτέρω υπηρεσίας στην περιοχή της Κηφισιάς, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε νάιλον συσκευασία περιέχουσα 17,5 γραμμάρια κοκαΐνης.

Η αποκάλυψη της δράσης του κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης και ο τερματισμός της δράσης τους ήταν απόρροια συστηματικής διερεύνησης, ανάλυσης και διασταύρωσης πληροφοριών, φυσικής επιτήρησης και εξακρίβωσης χώρων, στοιχείων ατόμων (profiling), στο πλαίσιο ευρύτερων δράσεων της ανωτέρω Υπηρεσίας για τη σύλληψη εμπόρων-διακινητών.

Ο συλληφθείς, με τη σχηματισθείσα δικογραφία σε βάρος του για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ