Κορονοϊός: Βουλευτής έκανε περιοδεία και συναντήσεις σε καφενεία εν μέσω πανδημίας – Τι απάντησε ο ίδιος

Περιοδεία και συναντήσεις σε χωριά και σε καφενεία της εκλογικής του περιφέρειας, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού και λίγες ώρες πριν το lockdown, πραγματοποίησε ο βουλευτής Γρεβενών της ΝΔ, Ανδρέας Πάτσης, σύμφωνα με το Kozanimedia, που δημοσιεύει και τις σχετικές φωτογραφίες.

Σε μία από αυτές, ο βουλευτής της ΝΔ διακρίνεται σε εσωτερικό χώρο χωρίς να φορά μάσκα, την οποία πάντως φαίνεται να φορά σε άλλες επισκέψεις σε εξωτερικούς χώρους.

Σημειώνεται πως στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών μέχρι και το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, 6 Νοεμβρίου, επιτρεπόταν τυπικά η λειτουργία των καφενείων, ωστόσο, προκαλεί απορία η απόφαση του βουλευτή να διοργανώσει συνάντηση, παρουσία περισσότερων των 15 ατόμων σε κλειστό χώρο, με την πλειονότητά τους και τον ίδιο να μη φορούν μάσκες, γνωρίζοντας πως σε λίγες ώρες η χώρα θα έμπαινε σε “καθεστώς” ολικής καραντίνας, όπως επισημαίνει το kozanimedia.gr.

Τι απάντησε ο βουλευτής

Σε ανάρτησή του στα social media, ο βουλευτής σημειώνει ότι “όπως φαίνεται ξεκάθαρα, τηρήθηκαν όλα τα ενδεδειγμένα από τους επιστήμονες μέτρα προφύλαξης για το επίπεδο 1 τότε, όπως η τήρηση των αποστάσεων”, ωστόσο τονίζει ότι “αν παρόλα αυτά δημιουργήθηκαν εσφαλμένες εντυπώσεις ζήτω συγγνώμη”.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

“Την προηγούμενη εβδομάδα επισκέφτηκα την αγαπημένη εκλογική μου περιφέρεια, τα Γρεβενά.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα – και πριν την εφαρμογή του καθολικού lockdown από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου – ο Νομός Γρεβενών βρισκόταν στο επίπεδο 1.

Κατά την παρουσία μου εκεί συνομίλησα με συμπολίτες μου, από όπου και οι σχετικές φωτογραφίες που ανήρτησα σε δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης. Μάλιστα, όπως φαίνεται ξεκάθαρα, τηρήθηκαν όλα τα ενδεδειγμένα από τους επιστήμονες μετρα προφύλαξης για το επίπεδο 1 τότε, όπως η τήρηση των αποστάσεων.

Αν παρόλα αυτά δημιουργήθηκαν εσφαλμένες εντυπώσεις ζήτω συγνώμη.

Είναι αυτονόητο ότι όχι μόνο συντάσσομαι απόλυτα με τις οδηγίες της επιστημονικής κοινότητας και τα μέτρα της Κυβέρνησής μας ενάντια στην πανδημία, αλλά και ότι καταβάλλω κάθε προσπάθεια ώστε να κυριαρχήσουν η ατομική ευθύνη και η συλλογική ωριμότητα που θα μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε με επιτυχία και αυτό το δεύτερο μεγάλο κύμα της μεγαλύτερης υγειονομικής κρίσης των τελευταίων 100 ετών”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ