Κορονοϊός – Βασιλακόπουλος: Ένας στους δύο που μπαίνουν στις ΜΕΘ χάνει τη ζωή του – ΒΙΝΤΕΟ

Για την αύξηση των θανάτων από κορονοϊό και των εισαγωγών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

«Νοσούν πολλοί άνθρωποι και ένα ποσοστό αυτών βαριά. Για κάθε 100 ασθενείς που νοσηλεύονται στις εντατικές θεραπείες με κορoνοϊό, περίπου θα σωθούν οι 55» είπε ο καθηγητής. Όπως ανέφερε, το ανησυχητικό είναι ότι από τους 228 διασωληνωμένους που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την Κυριακή, οι 95 είναι κάτω από 64 ετών και οι πέντε είναι κάτω από 39.

«Αυτό σημαίνει ότι όσο διασπείρεται ο ιός, τόσο περισσότερους νέους ανθρώπους θα έχουμε που θα νοσούν βαριά. Στην Ελλάδα έχουμε ήδη έξι θανάτους ανθρώπων κάτω των 39 ετών» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο γενικό lockdown, ο κ. Βασιλακόπουλος σημείωσε ότι πρόκειται για μια απόφαση που λήφθηκε πριν είναι πολύ αργά. Ωστόσο τόνισε ότι «ο ιός δεν τελειώνει μετά το lockdown. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορονοϊό». «Η διάρκεια του lockdown θα εξαρτηθεί από τη συμπεριφορά μας» πρόσθεσε και ξεκαθάρισε ότι «ρεβεγιόν δε θα κάνουμε σίγουρα».

Δείτε το βίντεο από το Star:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ