Κορονοϊός – Θεσσαλονίκη: Τις επόμενες ώρες ανακοινώνονται νέα μέτρα – ΒΙΝΤΕΟ

Μία ανάσα από τον πορτοκαλί συναγερμό βρίσκεται η συμπρωτεύουσα η οποία σήμερα Τρίτη έδωσε τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων φτάνοντας τα 125.

Έκκληση προς τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, σε πλήρη εγρήγορση και να τηρούν αυστηρά τα υγειονομικά μέτρα, καθώς τα τελευταία 24ωρα το επιδημιολογικό φορτίο στις περιοχές αυτές είναι αυξημένο, απηύθυνε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σήμερα η Θεσσαλονίκη μετρά 652 ενεργά κρούσματα και είναι στο επίπεδο 2. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του MEGA, τις επόμενες ώρες η συμπρωτεύουσα θα περάσει στο επίπεδο 3 με σημαντικές αλλαγές στην καθημερινότητα των πολιτών.

Μάσκες υποχρεωτικά στους εσωτερικούς χώρους, αλλά και στους εξωτερικούς όπου δεν μπορεί να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Ενώ στην εστίαση η πληρότητα θα πέσει στο 50%, θα επιτρέπονται 4 άτομα ανά τραπέζι, ενώ τα μαγαζιά θα κλείνουν στις 00:00.

Θα επιτρέπονται μόνο 9 άτομα στις συναθροίσεις με υποχρεωτική χρήση μάσκας, ενώ στους κινηματογράφους και τα ζωντανά θεάματα η πληρότητα πέφτει στο 30% και η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αύριο και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προκειμένου να συμμετάσχει σε σύσκεψη για την πανδημία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ