Κορονοϊός-Θεσσαλονίκη: Θετικοί 10 γιατροί και νοσηλευτές στο Ιπποκράτειο

Συναγερμός έχει σημάνει και στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης λόγω κρουσμάτων κορονοϊού, που έχουν εντοπιστεί μεταξύ γιατρών και νοσηλευτών.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, τρεις γιατροί και επτά νοσηλευτές από τις παθολογικές κλινικές και την κλινική κορονοϊού, βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό την τελευταία εβδομάδα. Μάλιστα, δύο εξ’ αυτών νοσηλεύονται.

Το σωματείο των εργαζομένων επισημαίνει το πρόβλημα με τον αξονικό τομογράφο, ο οποίος -όπως αναφέρει- βρίσκεται σε άλλο κτίριο από την κλινική κορονοϊού, με αποτέλεσμα οι ασθενείς με κορονοϊό να μεταφέρονται ανάμεσα από τον κόσμο, που βρίσκεται στους διαδρόμους, προκειμένου να πάνε να κάνουν αξονική.

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει πως 150 γιατροί και νοσηλευτές νοσούν αυτή τη στιγμή και βρίσκονται σε αναρρωτική άδεια και ζητεί προληπτικά τακτικά τεστ στο προσωπικό, βελτίωση μέσων ατομικής προστασίας, επαναφορά της καραντίνας στο προσωπικό, παρεμβάσεις σε κτίρια και υποδομές εντός των νοσοκομείων για την αποφυγή της διασποράς.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ