Κορονοϊός-Θεσσαλονίκη: “Προσπαθούμε να διαχειριστούμε τις διασωληνώσεις στις ΜΕΘ”

Μείωση των εισαγωγών ασθενών με Covid παρατηρείται στις τελευταίες εφημερίες των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, όπως αναφέρει ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας – Θράκης Δημήτρης Τσαλικάκης, ωστόσο, “δεν υπάρχει κανένας εφησυχασμός”, σημειώνει.

Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ “Πρακτορείο FM 104,9”, ο κ. Τσαλικάκης υπογραμμίζει πως “παρά τη μείωση εισαγωγής ασθενών συνεχίζουμε να δεχόμαστε πίεση και προσπαθούμε να διαχειριστούμε τις διασωληνώσεις στις ΜΕΘ” ενώ συμπληρώνει ότι στις απλές κλίνες η πίεση αρχίζει να φθίνει, δεδομένου ότι μειώνονται οι εισαγωγές, αλλά και εκεί “όχι με το ρυθμό που θα θέλαμε”.

Γι αυτό, σημείωσε, “δεν εφησυχάζουμε. Επικεντρωνόμαστε ιδιαίτερα στα νοσοκομεία της περιφέρειας -κυρίως της Δράμας και των Σερρών- τα οποία δέχονται πίεση να τα βοηθήσουμε να αποφορτιστούν, γιατί λόγω των δυνατοτήτων τους δεν μπορούν εύκολα να ανταποκριθούν”. Σε αυτή την κατεύθυνση, γίνονται κάποιες μετακινήσεις γιατρών από ένα νοσοκομείο σε άλλο.

Ερωτηθείς για την ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης “Αρωγή” η οποία δέχεται πλέον ασθενείς με covid, απάντησε πως νοσηλεύονται εκεί μόνον ήπια περιστατικά, δηλαδή αυτά που βρίσκονται στην αποδρομή τους, λίγες μέρες πριν πάρουν εξιτήριο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ