Κορονοίος: Θα ανοίξουν δραστηριότητες στις 16 Μαρτίου; – Τι απάντησαν Χαρδαλιάς και Παπαευαγγέλου

Τις προϋποθέσεις για να προχωρήσει το άνοιγμα των δραστηριοτήτων στις 16 Μαρτίου περιέγραψαν κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Παρασκευής, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, και η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Παπαευαγγέλου: “Με μείωση κρουσμάτων θα αρχίσουμε να σκεφτόμαστε την άρση των μέτρων”

“Η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι αυξημένη και με βάση την εμπειρία μας από τους προηγούμενους μήνες ξέρουμε ότι η πίεση θα συνεχίσει να υφίσταται για τις επόμενες τρεις με τέσσερις εβδομάδες. Η αποσυμπίεση στο ΕΣΥ καθυστερεί” εξήγησε η κ. Παπαευαγγέλου. Και συνέχισε: “Από την άλλη, όλοι αντιλαμβανόμαστε την κόπωση όλων και την ανάγκη να ανοίξουν κάποιες δραστηριότητες. Αυτό που περιμένουμε είναι να δούμε κατά κύριο λόγο τη μείωση του επιδημιολογικού φορτίου, τη μείωση των νέων κρουσμάτων, που θα μας δώσουν την ελπίδα ότι θα αποσυμπιεστεί σιγά σιγά το σύστημα Υγείας».

“Περιμένουμε να δούμε αυτή τη μείωση των κρουσμάτων για να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε την άρση των μέτρων” κατέληξε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας.

Χαρδαλιάς: “Με βελτίωση των επιδημιολογικών δεικτών θα υπάρξει μία σειρά δραστηριοτήτων, που θα ανοίξουν”

“Η απάντηση είναι ξεκάθαρη” τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς. “Εφόσον μπορέσουμε να τηρήσουμε αυστηρά τα μέτρα, θα βελτιωθούν οι επιδημιολογικοί μας δείκτες” συνέχισε.

“Αν καταφέρουμε τα επόμενα 24ωρα να μειώσουμε τις μετακινήσεις μας, στις απολύτως αναγκαίες, αν αποφύγουμε οποιαδήποτε μετακίνηση είναι περιττή, αν στην τόση κούραση που υπάρχει μπορέσουμε να πείσουμε τους εαυτούς μας ότι δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτα το περιττό και να συνεισφέρουμε για ακόμη μία φορά στην κοινή προσπάθεια, όπως κάνει η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, νομίζω ότι θα βελτιωθούν οι επιδημιολογικοί δείκτες. Με τη βελτίωση αυτή θα υπάρξει μία σειρά δραστηριοτήτων, που θα ανοίξουν” κατέληξε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ