Κορονοϊός: Τέταρτη δόση και πιστοποιητικά στο “τραπέζι” της συνεδρίασης των Επιτροπών

Σήμερα αντί για αύριο, Τετάρτη συνεδριάζουν Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων και Επιτροπή Εμβολιασμών για τα μέτρα της πανδημίας.

Τα θέματα της συνεδρίασης που αναμένεται να τεθούν επί τάπητος θα είναι μεταξύ άλλων τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης, οι μάσκες, η τέταρτη δόση, η μείωση του αριθμού των self test. Yπενθυμίζεται ότι ήδη τα δύο self test για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς έχουν γίνει ένα τεστ εβδομαδιαίως.

Επιπλέον επισημαίνεται ότι έως σήμερα στην Ελλάδα ήταν απαραίτητη η τέταρτη δόση εμβολιασμού μόνο για τους ανοσοκατεσταλμένους πολίτες.  Ωστόσο η σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών αναμένεται να αφορά είτε σε όλα τα άτομα άνω των 60 ετών είτε σε όλα άνω των 65 ετών.

Η εικόνα για τα κρούσματα

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν χθες ήταν 18.425, όπως έδειξαν τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 ήταν 62 ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 27.746 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 365 (64.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. To 91.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 213 (58.36%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 152 (41.64%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ