Κορονοϊός: Τα μηνύματα που έστειλαν Τσιόδρας και Χαρδαλιάς στους 17άρηδες – ΒΙΝΤΕΟ

Μήνυμα στους νέους και δη στους 17άρηδες-18άρηδες που τον τελευταίο καιρό παρατηρείται κατά γενική ομολογία ότι δεν τηρούν τα μέτρα προσπάθησαν να στείλουν κατά την έκτακτη ενημέρωση της Τρίτης τόσο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας όσο και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Κατ’ αρχήν ο κ. Τσιόδρας παραδέχθηκε με αφοπλιστική ειλικρίνεια πως «Και εγώ αν ήμουν 17 ετών θα είχα μια αμφισβήτηση προς τους πάντες, χρειάζεται μια ειδική επικοινωνιακή στρατηγική προς τους νέους» για να επισημάνει ακόμη πως «το  μήνυμα δεν αφορά λιγότερο τον νέο από τον ηλικιωμένο». Επίσης ο κ. Τσιόδρας υπογράμμισε ότι «δεν έχει νόημα να μιλάμε για κοινωνικές εκδηλώσεις και να αφήνουμε στο περιθώριο κάποιες άλλες «διαδηλώσεις». Δεν θα έπρεπε να είναι τιμωρητική η παρέμβαση μας αλλά συμβουλευτική».

Αμέσως μετά τοποθετήθηκε στο θέμα με τους νέους και την αντιμετώπιση του κινδύνου από τον κορονοϊό ο κ. Χαρδαλιάς που, όπως είπε, θέλει να μιλήσει στα παιδιά ως πατέρας. «Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι αυτό το καλοκαίρι είναι τελείως διαφορετικό. Να σας πω και κάτι και σας μιλάω από καρδιάς υπάρχει κανένας από εμάς ο οποίος δεν έχει ζήσει έντονα καλοκαίρι; Αντιλαμβάνομαι πάρα πολύ και τα παιδιά τα νέα τα οποία νιώθουν την ανάγκη και νιώθουν πιο άτρωτοι απέναντι στον ιό, βράζει το αίμα τους… Αλλά σε αυτούς απευθύνομαι και σαν πατέρας και τους ζητώ να συμβάλλουμε όλοι», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Είναι τα νέα παιδιά που πρέπει να περιφρουρήσουν τα ζητήματα αυτά. Είναι τα νέα παιδιά που θα είναι οι μικροί μας ήρωες στην προσπάθειά μας να προστατεύσουμε τους μεγάλους ανθρώπους ή εκείνους που έχουν νοσήματα και μπορεί να κινδυνεύσουν, τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας».

«Είναι αυτά τα νέα παιδιά που θα αντισταθούν σε ό,τι δεν τους αρέσει αλλά είναι η ώρα με την ευθύνη που τους διακρίνει να μπουν μπροστά στην προσπάθεια αυτή. Είναι αυτά τα νέα παιδιά που θα κληθούν να ζήσουν σε μια κοινωνία που θα πρέπει να είναι καλύτερη και μέσα από αυτή την κρίση να βγουν κερδισμένοι και η χώρα και η πατρίδα μας να πάνε μπροστά. Είναι αυτά τα νέα παιδιά που τα κοιτάμε στα μάτια και τους ζητάμε να περιφρουρήσουν ό,τι σημαντικό έχει γίνει στην κοινωνία τους τελευταίους μήνες. Είναι με αυτά τα νέα παιδιά», είπε ακόμη ο κ. Χαρδαλιάς.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ:

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.