Κορονοϊός: Πότε θα δοθούν οδηγίες για τα μέτρα που θα παραμείνουν- Όλα όσα είπε ο Οικονόμου

Για το πότε θα δοθούν κάποιες διευκρινιστικές οδηγίες για μέτρα για τον κορονοϊό που θα παραμένουν μίλησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως είπε ο κ. Οικονόμου για τα μέτρα “και την επόμενη περίοδο είναι να ακολουθούμε τις οδηγίες και τις εισηγήσεις των ειδικών, να ακολουθούμε τη τάση που υπάρχει σε όλη τη Ευρώπη. Να θυμίσω ότι σε σχέση με το παρελθόν η κατάσταση είναι πολύ έντονα διαφοροποιημένη:

Πρώτα από όλα διότι η χώρα έχει χτίσει ένα πολύ μεγάλο τείχος ανοσίας και εξαιτίας των εμβολιασμών και εξαιτίας των συμπολιτών μας που έχουν νοσήσει.

Δεύτερον διότι έχουμε και εξακολουθούμε να έχουμε το εμβόλιο. Έχουμε το φάρμακο και αυτό πλέον δίνει απαντήσεις. Έχουμε την δυνατότητα να αξιολογούμε και να σταθμίζουμε συνεχώς τα δεδομένα και τα μεγέθη και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό  και με την άρση των μέτρων με την οποία προχωρούμε είναι αυτά τα οποία οι ειδικοί έχουν αποφασίσει και ζυγίσει ότι εγγυόνται μια ομαλή εξέλιξη για όλο το επόμενο διάστημα .Πάντοτε θα παρακολουθούμε …εάν χρειαστεί να κάνουμε αλλαγές ή προσαρμογές εδώ είμαστε”

“Έτσι και αλλιώς έχουμε πει ότι ο πυρήνας των μέτρων θα επαναξιολογηθεί την 1η Σεπτεμβρίου. Τις επόμενες ημέρες νομίζω ότι  μετά την 1η Μάϊου θα δοθούν και κάποιες διευκρινιστικές οδηγίες για το ποια μέτρα θα παραμένουν. Βαδίζουμε με βάση το σχέδιο που συζητάμε με την επιτροπή των ειδικών και με βάση αυτό που ακολουθεί και ο υπόλοιπος κόσμος”, συμπλήρωσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ