Κορονοϊός: Πέθαναν 2 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στο «Λαϊκό» – Πλημμυρίζουν με ράντζα οι διάδρομοι των νοσοκομείων

Εφιαλτική είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία καθώς διασωληνωμένοι πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ, περιμένοντας για ένα κρεβάτι.

Όπως είπε μιλώντας στο OPEN, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο «Λαϊκό Νοσοκομείο», Τάσος Αντωνόπουλος, δύο διασωληνωμένοι πέθαναν εκτός ΜΕΘ τις προηγούμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα δημόσια νοσοκομεία βρίσκονται στο… κόκκινο.

«Είμαστε σήμερα στο Λαϊκό Νοσοκομείο σε μια φαινομενική ηρεμία πριν από την αυριανή καταιγίδα που εφημερεύουμε μόνοι μας από το πρωί για ολόκληρη την Αθήνα. Εφημερεύουμε λιγότεροι 120 άνθρωποι σε σχέση με πέρυσι, καθώς 62 άτομα είναι σε αναστολή και 35 έφυγαν με πρόωρη συνταξιοδότηση» είπε και πρόσθεσε:

«Μας ζητούν να κάνουμε μαραθώνιο με λιγότερες δυνάμεις. Εδώ είναι η ευθύνη της Πολιτείας».

Ο κ. Αντωνόπουλος τόνισε ότι υπάρχουν πέντε ΜΕΘ COVID στο «Λαϊκό» που είναι ερμητικά κλειστές «λόγω τραγικής έλλειψης προσωπικού».

Στη συνέχεια, ο κ. Αντωνόπουλος ξεκαθάρισε πως το νοσοκομείο «Λαϊκό» που εφημερεύει αύριο μόνο του, δεν είναι νοσοκομείο αναφοράς COVID και εξυπηρετεί όλα τα περιστατικά.

«Πλημμυρίζουν εδώ και έναν μήνα, το λέμε με απελπισία στο υπουργείο, οι διάδρομοι των νοσοκομείων με ράντζα. Κάθε γενική εφημερία τους τελευταίους 1-2 μήνες μάς αφήνει 30,35 τολμώ να πω και 40 ράντζα στους διαδρόμους και ειδικά στις παθολογικές» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ