Κορονοϊός – “Μήδεια”: Τι θα γίνει με όσους έχασαν το ραντεβού για το εμβόλιο λόγω κακοκαιρίας

Το τι θα ισχύσει με όσους έχασαν τα ραντεβού για το εμβόλιο λόγω κακοκαιρίας, εξήγησε ο γ.γ. Πρωτοβάμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

«Παρά τις πολλές δυσκολίες, είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι η συντριπτική πλειοψηφία, σε ποσοστό άνω του 90%, προσήλθε σήμερα κανονικά στα ραντεβού», επεσήμανε ο κ. Θεμιστοκλέους, αναφερόμενος στα προβλήματα που προέκυψαν λόγω της κακοκαιρίας «Μήδεια».

Ο κ. Θεμιστοκλέους έδωσε διευκρινίσεις και για το τι θα ισχύσει για όσους έχασαν σήμερα το ραντεβού για το εμβόλιο, λόγω της κακοκαιρίας. «Όσοι δεν προσήλθαν για την πρώτη δόση, θα πρέπει να επαναπρογραμματίσουν το ραντεβού τους, ενώ δεν θα ισχύσει το διάστημα της “ποινής”», είπε χαρακτηριστικά, ενώ κατέστησε σαφές πως «για όσους έχασαν το ραντεβού για τη δεύτερη δόση, ανάλογα με τον αριθμό των ακυρώσεων και μη προσελεύσεων που θα έχουμε συνολικά σήμερα, θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες τι θα γίνει».

Ο κ. Θεμιστοκλέους δήλωσε ακόμη ότι παρά τις χιονοπτώσεις και τις διακοπές ρεύματος, λόγω της κακοκαιρίας, υπήρξαν προβλήματα «σε ελάχιστα» από τα 750 εμβολιαστικά κέντρα και ανέφερε ότι «για παράδειγμα στο Καπανδρίτι και στην Πολυκλινική του Ολυμπιακού χωριού, λόγω της δυσκολίας πρόσβασης του προσωπικού υπήρξαν τις μεσημεριανές ώρες προβλήματα που αντιμετωπίστηκαν».

«Σε περιοχές που δεν έγιναν διανομές, π.χ. στην Ικαρία και την Κεφαλονιά- επειδή ακυρώθηκαν πτήσεις των αεροπορικών εταιρειών- τα σημερινά ραντεβού επαναπρογραμματίστηκαν για τις επόμενες ημέρες», είπε ακόμη ο κ. Θεμιστοκλέους, ο οποίος αναφερόμενος στα δύο mega εμβολιαστικά κέντρα, σε Αττική και Θεσσαλονίκη, που άνοιξαν σήμερα, υποστήριξε ότι έως τώρα σήμερα έγιναν περισσότεροι από 1.400 εμβολιασμοί στη Helexpo στο Μαρούσι και πάνω από 600 στο εμβολιαστικό κέντρο της ΔΕΘ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ