Κορονοϊός – Μαυροειδάκος: Η Αστυνομία δεν μπορεί να μπει στο κυνήγι της πλατείας

«Η ΕΛ.ΑΣ. δεν μπορεί να μπει στο κυνήγι της πλατείας, καθώς, πλέον, η κατάσταση δεν είναι όπως πριν», δήλωσε ο γ.γ. των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος αναφερόμενος στη δυσκολία των αστυνομικών να αντιμετωπίσουν τα κορονοπάρτι στις πλατείες της Αττικής. «Ο κόσμος έχει απαυδήσει και κάποιοι εκμεταλλεύονται την κατάσταση, οπότε αν πάει η Αστυνομία εκεί προληπτικά, σίγουρα θα μας επιτεθούν» ανέφερε ο κ. Μαυροειδάκος, υποστηρίζοντας πως αν τα γεγονότα γενικευτούν θα υπάρξει μεγάλη ένταση.

«Είχαμε μπει εδώ και ένα χρόνο μπροστά για τους ελέγχους, τώρα έπειτα από διάφορα περιστατικά, όλος ο κόσμος βγαίνει έξω, οπότε η αστυνομία δεν μπορεί να κάνει κάτι» πρόσθεσε ο κ. Μαυροειδάκος, υποστηρίζοντας ότι «δεν είναι η δουλειά των αστυνομικών» η τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού, προσπαθώντας να δικαιολογήσει την απουσία της ΕΛ.ΑΣ. από τα κορονοπάρτι.

Όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει άνωθεν εντολή για να μην συμβούν ξανά γεγονότα όπως της Νέας Σμύρνης, ο κ. Μαυροειδάκος υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν τέτοιες εντολές. «Αν μας δοθεί η εντολή από την πολιτική ηγεσία και πάρουν την ευθύνη να διαλύσουμε αυτά τα πάρτι, η Αστυνομία θα το κάνει» επισήμανε. «Αύριο σε όλα τα δελτία θα μιλάτε για αστυνομική αυθαιρεσία» συμπλήρωσε ο κ. Μαυροειδάκος.

«Από τη στιγμή που είναι όλοι έξω με ένα μήνυμα, τι μπορεί να κάνει η Αστυνομία;» αναρωτήθηκε ο γενικός γραμματέας των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, προσθέτοντας ότι το άνοιγμα της εστίασης ενδεχομένως να λειτουργήσει ως βαλβίδα εκτόνωσης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ