Κορονοϊός: Κλείνουν εστίαση, γυμναστήρια και θέατρα – Ποια μέτρα ισχύουν στις δύο ζώνες

Νέα μέτρα για την παρεμπόδιση της διασποράς του κορονοϊού ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως είπε, από την Τρίτη το πρωί και για έναν μήνα τίθεται σε ισχύ ένα πρόγραμμα βάσει του οποίου η Επικράτεια χωρίζεται πλέον σε δύο ζώνες αντί για τέσσερις: η μία είναι εκείνη της Επιτήρησης, στην οποία εντάσσονται όλοι οι νομοί που μέχρι τώρα παρουσίαζαν σχετικά λίγα κρούσματα, αυτοί δηλ. που μέχρι σήμερα είναι στο “πράσινο” και το “κίτρινο”. Η δεύτερη ζώνη είναι του “αυξημένου κινδύνου” όπου εντάσσονται οι περιοχές που μέχρι σήμερα βρίσκονται όχι μόνο στο “κόκκινο” αλλά και στο πορτοκαλί”.

ΖΩΝΗ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ

Τα μέτρα που θα ισχύον είναι τα εξής:

1.Χρήση μάσκας παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους

2.Περιορισμός της κυκλοφορίας από τις 12:00 το βράδυ έως τις 5:00 το πρωί

3.Εφαρμογή τηλε-εργασίας 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

4.Πλήρης τηλε-εκπαίδευση στα πανεπιστήμια

5.Όχι συναθροίσεις. Και, βέβαια, πάντα αποστάσεις και προσωπική υγιεινή.

ΖΩΝΗ ΑΥΞΗΜΕΝΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

Τα μέτρα που θα ισχύον είναι τα εξής:

1.Χρήση μάσκας παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους

2.Περιορισμός της κυκλοφορίας από τις 12:00 το βράδυ έως τις 5:00 το πρωί

3.Εφαρμογή τηλε-εργασίας 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

4.Πλήρης τηλε-εκπαίδευση στα πανεπιστήμια

5.Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των χώρων εστίασης, πλην της κατ’ οίκον διανομής φαγητού και της παραλαβής από το κατάστημα

6.Κλειστά θα είναι μπαρ και καφέ

7.Κλειστοί κινηματογράφοι, μουσεία και θέατρα

8. Κλειστά γυμναστήρια

9.Όχι συναθροίσεις. Και, βέβαια, πάντα αποστάσεις και προσωπική υγιεινή.

Σε αντίθεση με την άνοιξη, ωστόσο, δεν απαγορεύονται οι μετακινήσεις εκτός νομού. Ο κ. Μητσοτάκης συμπλήρωσε ότι σε σύγκριση με την πρώτη φάση, τώρα η κυκλοφορία είναι ελεύθερη, χωρίς την ανάγκη αποστολής μηνυμάτων, ότι τα καταστήματα λιανικής παραμένουν ανοιχτά, η παραγωγή συνεχίζεται απρόσκοπτα και τα σχολεία λειτουργούν κανονικά.

Κραυγή αγωνίας για την εστίαση, φόβοι για νέα λουκέτα – Τι λέει στο enikos.gr ο Γιώργος Καββαθάς

Η αναστολή της λειτουργίας όλων των χώρων εστίασης στις περιοχές που βρίσκονται στη ζώνη “αυξημένου κινδύνου” είναι ένα από τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο των μέτρων για την αποτροπή της διασποράς του κορονοϊού. “Για άλλη μια φορά στοχοποιείται η εστίαση. Η έννοια του lockdown είναι δεδομένο πλέον ότι έχει ταυτιστεί με την εστίαση” δηλώνει στο enikos.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, Γιώργος Καββαθάς, υψώνοντας κραυγή αγωνίας για την επόμενη ημέρα στον κλάδο.Όπως υποστηρίζει ο ίδιος, “πλέον είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν λουκέτα” και πρόσθεσε ότι “πολλές από τις επιχειρήσεις που θα κλείσουν λόγω του μέτρου, δεν πρόκειται να ξανανοίξουν”. Ο κ. Καββαθάς είπε ότι τα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν από τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα είναι “σταγόνα στον ωκεανό. Ανεπαρκή και τραγικά”. Όπως είπε “η μείωση του τζίρου στην εστίαση βάσει των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ και χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα τοπικά lockdown, φτάνει το 60%”, ενώ έκρουσε καμπανάκι κινδύνου ότι πολλές επιχειρήσεις δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν καθώς ο κλάδος συνολικά είναι από τους υπερχρεωμένους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ