Κορονοϊός: Έρχονται νέα μέτρα για την Αττική; Τι απάντησαν Χαρδαλιάς και Μαγιορκίνης

Για την αποδοτικότητα των μέτρων που έχουν ληφθεί για την Αττική, και αν υπάρχει περιθώριο παρέμβασης για βελτίωση της κατάστασης, ρωτήθηκαν ο Γκίκας Μαγιορκίνης και ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα.

“Η Αττική είναι ένα μεγάλο αστικό κέντρο. Από τα μεγάλα αστικά κέντρα γνωρίζουμε ότι η ανταπόκριση τους στα μέτρα είναι πιο αργή ωστόσο δεν έχουμε δει εκθετική αύξηση. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δούμε αν θα συνεχίσει να κινείται με ήπια αυξητική τάση κι αν δουν οι επιδημιολόγοι ότι συνεχίσει να επεκτείνεται υπάρχουν μέτρα που πιθανώς και να ληφθούν. Σε αυτή τη φάση όμως, με αυτόν τον πολύ αργό ρυθμό αύξησης και με την μικρή πίεση στο σύστημα υγείας είμαστε πολύ μακριά από αυτό το σενάριο. Θα πρέπει να δούμε βέβαια και πως θα επιδράσει η αύξηση της θερμοκρασίας, κάτι που θα αλλάξει τα δεδομένα. Νομίζω ότι έχουμε πολύ περιθώριο ακόμα να παρακολουθήσουμε την κατάσταση” τόνισε ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης.

“Εμείς προετοιμαζόμαστε για κάθε σενάριο. Από τη μέρα που εφαρμόστηκαν τα μέτρα, η καμπύλη παραμένει επίπεδη, δεν έχουμε επιθετικές αυξητικές τάσεις, ως εκ τούτου καθημερινά αξιολογούμε την πορεία των μέτρων και εφόσον χρειαστεί και δούμε άλλους παράγοντες που θα επηρεάσουν- που είναι και η κατάσταση του καιρού –τότε θα χρησιμοποιήσουμε και άλλα εργαλεία. Σε κάθε περίπτωση όμως , αυτό που πρέπει αυτή τη στιγμή να κάνουμε είναι να επιμείνουμε στα υπάρχοντα μέτρα” είπε από την πλευρά του οΝίκος Χαρδαλιάς.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ