Κορονοϊός: Έρχεται η τρίτη δόση νωρίτερα – Πότε θα δοθεί το “πράσινο φως”

Εξελίξεις αναμένονται σήμερα σχετικά με την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού. Σύμφωνα με πληροφορίες κατά πάσα πιθανότητα θα δοθεί το “πράσινο φως” την Δευτέρα για την χορήγηση της αναμνηστικής δόσης νωρίτερα, δηλαδή η πλατφόρμα να ανοίγει στους 4 μήνες, αντί για τους 6 που ισχύει σήμερα.

Θα αφορά όλους τους ενήλικες άνω των 18 ετών. Η επιτροπή συνεδρίασε ήδη, αλλά ζητήθηκαν επιπλέον στοιχεία για να ληφθεί η απόφαση στη σημερινή συνεδρίαση.

Αυτή η απόφαση θα φέρει ανατροπές και στα εμβολιαστικά κέντρα, καθώς θα ανοίξουν πάλι σχεδόν όλα για να καλύψουν τα αιτήματα για εμβολιασμό.

εμβολιασμός - παιδιά

Και ο Ηλίας Μόσιαλος και ο Αθανάσιος Δημόπουλος μέσω του Realfm 97,8 χθες τόνισαν ότι όλοι πρέπει να κάνουν την τρίτη δόση, μόλις ανοίξει η πλατφόρμα.

Ο Αθανάσιος Δημόπουλος μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, δήλωσε ότι “περιμένουμε την επικαιροποίηση των οδηγιών από την επιτροπή των εμβολιασμών. Το σημαντικό είναι να μην καθυστερήσουμε στο εξάμηνο, που ανοίγει μέχρι τώρα η πλατφόρμα. Βλέπουμε δυστυχώς άτομα που έχουν περάσει 7-8 μήνες και δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση και νοσούν και νοσηλεύονται”.

Έρχονται 60.000 δόσεις εμβολίων για παιδιά

Τα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών θα εμβολιαστούν με το εμβόλιο Pfizer. Οι 60.000 δόσεις θα φτάσουν στη χώρα μας στις 20 Δεκεμβρίου και η πλατφόρμα θα ανοίξει την ίδια ημέρα ώστε οι γονείς να μπορέσουν να προγραμματίσουν τα ραντεβού.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ