Κορονοϊός: Έπεσε κάτω από τη μονάδα ο δείκτης Rt – Δείτε τα διαγράμματα

Κάτω από τη μονάδα έπεσε το Rt, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ, το απόγευμα της Τετάρτης. Συγκεκριμένα, ο δείκτης Rt για την επικράτεια στις 16 Δεκεμβρίου 2020 εκτιμάται σε 0.86.

Σημειώνεται πως το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 1.190 νέα κρούσματα κορονοϊού, εκ των οποίων τα 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας και ο συνολικός αριθμός των μολύνσεων ανέρχεται σε 127557, εκ των οποίων το 52.5% αφορά σε άνδρες.

Όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, την εβδομάδα 7 – 13 Δεκεμβρίου (Iso Week 50) το ποσοστό θετικότητας ήταν 4.34% σε σύνολο 104.172 RT-PCR και 80.466 Rapid Ag τεστ που πραγματοποιήθηκαν.

Παράρτημα 1: Επιδημικές καμπύλες κρουσμάτων COVID-19 με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του κρούσματος ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα. Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.

Σημ.: οι στήλες εκφράζουν τον αριθμό νέων κρουσμάτων με βάση την ημερομηνία λήψης εργαστηριακού δείγματος, και όχι με βάση την ημερομηνία ανακοίνωσης των κρουσμάτων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ