Κορονοϊός: Διχογνωμία στην επιτροπή για το ποιοι θα εμβολιαστούν πρώτοι από το προσωπικό των νοσοκομείων

Διχογνωμία υπήρξε ανάμεσα στους ειδικούς για τις ομάδες, ακόμη και μέσα στα νοσοκομεία, που θα εμβολιαστούν πρώτες για τον κορονοϊό.

Στη σημερινή ενημέρωση ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε δια μακρόν στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών και δεν το έκανε τυχαία. Όπως ανέφερε ο Τάσος Τέλλογλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, την Τετάρτη υπήρξε μία τελική συνεδρίαση που είχε διάρκεια επτά ωρών και σύμφωνα με πληροφορίες στόχος ήταν να καθοριστούν τα κριτήρια με βάση τα οποία θα γίνει η προτεραιοποίηση εκείνων των ομάδων, με δεδομένο πως τα εμβόλια τον μήνα Ιανουάριο θα είναι σχετικά λίγα. Η συζήτηση που έγινε, αφορούσε το προσωπικό των νοσοκομείων και την Τετάρτη ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι θα υπάρχουν δύο ομάδες στο προσωπικό των νοσοκομείων. Η ομάδα της 1ης γραμμής, δηλαδή κλινικές covid19, ΜΕΘ και τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, αλλά η Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγήθηκε προς διαφορετική κατεύθυνση.

«Τι θα γίνει με κάποιον τραυματιοφορέα που θα μπει σε ένα τμήμα και θα πάρει ασθενή για να τον πάει για διασωλήνωση; Αυτός δεν θα πρέπει να εμβολιαστεί;», είπε κάποιος.

Την Τετάρτη, λοιπόν, κατέληξαν στα κριτήρια και το κείμενο τους θα δοθεί στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων και εντός των ημερών να δει το φως της δημοσιότητας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ