Κορονοϊός – Χίος: Δραματικά στοιχεία από τα λύματα – Έδειξαν ότι οι φορείς δυνητικά μπορεί να είναι και 3.000

Σοκάρουν τα στοιχεία από το ιικό φορτίο στη Χίο, όπως προκύπτει από τις τελευταίες μετρήσεις στα λύματα του Δήμου για τον COVID – 19. Εν συγκρίσει με την προηγούμενη μέτρηση δείχνει αύξηση πάνω από 8 φορές και με βάση τα μαθηματικά μοντέλα, το νούμερο αυτό δείχνει ότι στον εξυπηρετούμενο πληθυσμό του Βιολογικού Σταθμού οι φορείς/ ασθενείς με κορονοϊό δυνητικά μπορεί να ανέρχονται και σε 3.000 άτομα.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, όταν έφθασαν το βράδυ της Τετάρτης τα αποτελέσματα του εργαστηρίου στον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΝΧ Βασίλη Μυριαγκό, υπήρξε άμεσα επικοινωνία με τον Ιατρικό Σύλλογο Χίου που συνέστησε ψυχραιμία, με τον ΔΕΥΑ στο μήνυμά του να αναφέρει ότι δεν χρειάζεται πανικός, αλλά αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας.

«Πραγματοποιηθήκαν από την ΔΕΥΑΝΧ επαναληπτικές αναλύσεις των λυμάτων για τον COVID – 19. Το ιικό φορτίο στα λύματα είναι πάρα πολύ υψηλό (100.000/ανά λίτρο), σε σχέση με την προηγούμενη ανάλυση που ήταν (12.000/ανά λίτρο). Με βάση τα διεθνή μαθηματικά μοντέλα, με τα οποία προσεγγίζεται η συσχέτιση θετικών στον ιό κρουσμάτων και η παρουσία του ιού στα λύματα, λαμβάνοντας υπόψη τον ημερήσιο όγκο των λυμάτων που δέχεται η μονάδα επεξεργασίας, υπολογίζεται αδρά και με μεγάλα ποσοστά αβεβαιότητας ότι υπάρχουν στον εξυπηρετούμενο πληθυσμό περί τους 3.000 φορείς/ασθενείς», αναφέρει η ΔΕΥΑ Χίου για να ακολουθήσει ανακοίνωση και από τον Ιατρικό Σύλλογο του νησιού που ανέφερε ότι «εφιστά την προσοχή των πολιτών στην αυστηρή τήρηση των μέτρων ατομικής υγιεινής και κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος και είναι το τελευταίο που χρειάζεται τούτες τις ώρες».

Με πληροφορίες από την ΕΡΤ Αιγαίου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ