Κορονοϊός: Ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων – Δύσκολο χειμώνα και πιεσμένο ΕΣΥ «βλέπουν» οι ειδικοί

Ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού παρατηρείται στη χώρα μας τον τελευταίο μήνα με τους ειδικούς να προειδοποιούν για έναν δύσκολο χειμώνα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ANT1, καθημερινά οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας ανέρχονται  σε 100-150 ενώ το προσεχές διάστημα αναμένεται σημαντική πίεση του ΕΣΥ λόγω της συνύπαρξης κορονοϊού, εποχιακής γρίπης και του ιού RSV.

Ποιους θα αφορά η σύσταση για εμβολιασμό

Τα νέα εμβόλια κατά του ιού έχουν φθάσει στην Ελλάδα και  σύντομα θα ανακοινωθούν οι ομάδες που θα λάβουν προτεραιότητα για τον εμβολιασμό τους. H Ελλάδα όπως και οι υπόλοιπες χώρες της ΕΕ έχει λάβει ποσότητες του επικαιροποιημένου εμβολίου της Pfizer που στοχεύει στις υπό παραλλαγές της Όμικρον και ως το τέλος του έτους η χώρα θα έχει λάβει συνολικά 1,6 εκατ. δόσεις.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υγείας ο λόγος που δεν έχουν ανοίξει ακόμα τα ραντεβού για το νέο εμβόλιο είναι γιατί η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών περίμενε από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης διευκρίνηση για το πόσες δόσεις θα πρέπει να κάνουν τα βρέφη και οι ανοσοκατεσταλμένοι.

Η σύσταση πάντως για εμβολιασμό θα είναι για άτομα άνω των 60 ετών και τις ευπαθείς ομάδες, χωρίς αυτό να σημαίνει πως όποιος επιθυμεί να εμβολιαστεί δεν θα έχει τη δυνατότητα να το κάνει.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ