Κορονοϊός: Αγωνία για τρεις εγκύους που νοσηλεύονται στο “Ιπποκράτειο” Θεσσαλονίκης

Αγωνία επικρατεί για την εξέλιξη της υγείας τριών εγκύων, που έχουν προβληθεί από κορονοϊό και νοσηλεύονται στο “Ιπποκράτειο”, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η voria.gr, μία γυναίκα που διανύει την 17η εβδομάδα της εγκυμοσύνης της, διακομίστηκε χθες από τη Βέροια στο “Ιπποκράτειο” και νοσηλεύεται σε ελαφριά κατάσταση. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, κρίθηκε ότι είναι απαραίτητο να μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη, σε περίπτωση που χρειαστεί να νοσηλευτεί σε ΜΕΘ.

Πρόκειται για την τρίτη περίπτωση εγκύου που μεταφέρεται εσπευσμένα στο συγκεκριμένο νοσοκομείο την τελευταία εβδομάδα. Χθες διακομίστηκε εσπευσμένα μια ακόμη έγκυος από το νοσοκομείο Γιαννιτσών, η οποία διανύει την 13η εβδομάδα της εγκυμοσύνης της. Η 38χρονη, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει διασωληνωθεί αλλά η κατάσταση της υγείας της θεωρείται κρίσιμη.

Στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύεται εδώ και λίγες ημέρες και μία 35χρονη γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη. Η γυναίκα, η οποία νοσεί με κορονοϊό, γέννησε με καισαρική και στη συνέχεια διασωληνώθηκε. Το μωρό, αρχικά είχε διασωληνωθεί, αλλά πλέον είναι καλά στην υγεία του.

Όπως αναφέρει στο δημοσίευμα, και οι τρεις γυναίκες δεν είχαν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού.

Έκκληση στις εγκύους να εμβολιαστούν έκανε σήμερα και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα. “Αν φοβάστε να εμβολιαστείτε το πρώτο τρίμηνο, μετά το πέρας του παρακαλώ να το κάνετε ή όσο πιο νωρίς μπορείτε”, δήλωσε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως είναι πολύ σημαντικό και για τη μητέρα αλλά και για το παιδί. “Ο εμβολιασμός των εγκύων είναι ασφαλής, αποτελεσματικός και απαραίτητος”, σημείωσε από την πλευρά της η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ