Κορονοϊός: Αυτό το νησί είναι “πράσινο”

Τον νέο επιδημιολογικό χάρτη της χώρας παρουσίασε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία. Ανακοίνωσε δηλαδή τις περιοχές εκείνες που ανεβαίνουν επίπεδο, λόγω αύξησης του ιικού φορτίου, αλλά και εκείνες που πέφτουν επίπεδο, με δεδομένη τη βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας. Για την ακρίβεια, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι μόνο μία περιοχή πέφτει επίπεδο και μεταφέρεται στο “πράσινο”, δηλαδή στο επίπεδο 1. Αυτός είναι ο δήμος Κύθνου.

Πώς έχει διαμορφωθεί ο χάρτης

Αναλυτικά, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς:

-Ο Δήμος Μυκόνου παραμένει σε καθεστώς υψηλής επιδημιολογικής παρατήρησης και διερεύνησης.

-Οι Περιφερειακές Ενότητες Πιερίας, Καρδίτσας, Αχαΐας, Κορινθίας, Λασιθίου και Χανίων (εκτός του Δήμου Γαύδου), ανεβαίνουν επίπεδο και μεταφέρονται στο πορτοκαλί, στο επίπεδο 3.

-Οι Δήμοι Ζακύνθου, Λέρου, Βόρειας Κέρκυρας, Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Νότιας Κέρκυρας, Κω, Δυτικής Λέσβου, Μυτιλήνης, Σίφνου, Σερίφου, Μήλου, Τροιζηνίας, Αντιπάρου και Ρόδου ανεβαίνουν επίπεδο και μεταφέρονται στο πορτοκαλί, στο επίπεδο 3.

-Οι Περιφερειακές Ενότητες Έβρου (εκτός του Δήμου Σαμοθράκης), Φλώρινας, Τρικάλων, Φωκίδας, Σερρών, Πέλλας, Φθιώτιδας, Λακωνίας (εκτός του Δήμου Ελαφονήσου), Κιλκίς, Ευρυτανίας, Καβάλας, Δράμας και Ημαθίας, ανεβαίνουν επίπεδο και μεταφέρονται στο κίτρινο, στο επίπεδο 2.

-Οι Δήμοι Σκύρου, Καλύμνου, Λειψών, Παξών, Κιμώλου, Αίγινας, Πόρου, Ύδρας, Αλοννήσου και Σκοπέλου, ανεβαίνουν επίπεδο και μεταφέρονται στο κίτρινο, στο επίπεδο 2.

-Ο Δήμος Κύθνου πέφτει επίπεδο και μεταφέρεται στο πράσινο, στο επίπεδο 1.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ