Κορονοϊός: Αυτά είναι τα νέα μέτρα, εάν δεν υπάρξει αποκλιμάκωση τις επόμενες ημέρες

Στο έλεος του 4ου κύματος της πανδημίας βρίσκεται η χώρα, όπως φανερώνουν οι “σκληροί δείκτες”, γεγονός που πυροδοτεί τα σενάρια για νέα μέτρα.

Τα κρούσματα κορονοϊού παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα, ενώ θλιβερός είναι και ο αριθμός των ασθενών που χάνουν τη ζωή τους καθημερινά. Την ίδια στιγμή, γιατροί και νοσηλευτές δίνουν πραγματική μάχη στα νοσοκομεία προκειμένου να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες για νοσηλείες και διασωληνώσεις. Είναι ενδεικτικά τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή. Μέσα σε ένα 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 6.862 νέα κρούσματα κορονοϊού και καταγράφηκαν 55 θάνατοι, ενώ οι διασωληνωμένοι ασθενείς αυξήθηκαν σε 508.

Η έξαρση της πανδημίας βρίσκεται στο “μικροσκόπιο” τόσο των ειδικών όσο και της κυβέρνησης, που φαίνεται ότι επεξεργάζεται κι άλλα σενάρια σε μία προσπάθεια να ανακοπεί η ξέφρενη πορεία των κρουσμάτων, των θανάτων και των νοσηλειών, πριν η κατάσταση δυσκολέψει ακόμη περισσότερο λόγω της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών που θα σημάνει και καθολική επιστροφή στους κλειστούς χώρους.

Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με εκπροσώπους εστίασης και λιανεμπορίου

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα νέα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, από την κυβέρνηση θα περιμένουν ακόμη λίγες ημέρες και εάν δεν δουν αποκλιμάκωση της πανδημίας, τότε θα προχωρήσουν στη λήψη κι άλλων μέτρων για τους ανεμβολίαστους πολίτες. Όπως αναφέρθηκε, οι πολίτες που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό, θα έχουν υποχρέωση να κάνουν τρία rapid test την εβδομάδα, ενώ στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκεται και το ενδεχόμενο τα τεστ αυτά να έχουν διάρκεια 24 ωρών και όχι 48 ωρών, σε ό,τι αφορά στην εστίαση. Σε περίπτωση που τελικά προχωρήσει αυτό το σενάριο, το κόστος για τους ανεμβολίαστους πολίτες θα ανέλθει σε 30 με 40 ευρώ την εβδομάδα.

Από την κυβέρνηση έχουν διαμηνύσει πολλές φορές έως τώρα, εξάλλου, ότι δεν πρόκειται να επιβληθεί ένα “γενικευμένο απαγορευτικό” στη χώρα και ότι δεν θα τιμωρηθούν οι εμβολιασμένοι πολίτες για τις επιλογές όσων αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο για τον κορονοϊό.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ