Κορονοϊός: 23 νέα κρούσματα των μεταλλάξεων στη χώρα μας – Πού εντοπίστηκαν

Στα 229 έχουν ανέλθει τα συνολικά κρούσματα μεταλλάξεων του κορονοϊού, στη χώρα μας, καθώς εντοπίστηκαν επιπλέον 23 έπειτα από αναλύσεις δειγμάτων από τη Θεσσαλονίκη, την Χαλκιδική, την Πιερία και τις πύλες εισόδου της Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή. Πρόκειται για 228 κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης και ένα της νοτιοαφρικανικής.

Σημειώνεται ότι στη χθεσινή έκθεση αναφερόταν ότι έχουν επιβεβαιωθεί συνολικά 206 κρούσματα μεταλλάξεων του κορονοϊού στη χώρα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

“Eθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης για τις μεταλλάξεις του SARS-CoV-2 Ολοκληρώθηκε η γονιδιωματική ανάλυση 61 δειγμάτων που αφορούν στην περίοδο 18-31 Ιανουαρίου 2021 και προέρχονται από τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Πιερίας και Πύλες Εισόδου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο σύνολο των 61 δειγμάτων που αναλύθηκαν, όλα πληρούσαν τα αυστηρά κριτήρια ποιότητας που απαιτούνται για την ανάλυση και ο τελικός έλεγχος ολοκληρώθηκε επιτυχώς.

Από τον έλεγχο αναδείχθηκαν συνολικά 23 δείγματα θετικά για το στέλεχος VOC 202012/01 (Lineage Β.1.1.7).

Συγκεκριμένα το στέλεχος VOC 202012/01 (Lineage Β.1.1.7) ανιχνεύθηκε σε:

⋅12 δείγματα από την Π.Ε. Θεσσαλονίκης (4 από την κοινότητα και 8 νοσοκομειακά)

⋅6 δείγματα από την Π.Ε. Χαλκιδικής (5 από την κοινότητα και ένα νοσοκομειακό)

⋅1 δείγμα από την Πιερία (από την κοινότητα)

⋅4 από Πύλη Εισόδου

Συνολικά στη χώρα μας έχουν ταυτοποιηθεί 228 δείγματα θετικά για το μεταλλαγμένο στέλεχος Β.1.1.7/UK lineage και ένα δείγμα για το μεταλλαγμένο στέλεχος Lineage B.1.351/South Africa του ιού SARS-CoV-2″.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ