Κορονοϊός: Στα 206 τα κρούσματα μεταλλάξεων στη χώρα μας

Συνολικά 206 κρούσματα μεταλλάξεων του κορονοϊού, έχουν επιβεβαιωθεί στη χώρα μας, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Πρόκειται για 205 κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης και ένα της νοτιοαφρικανικής.

Σήμερα, ο ΕΟΔΥ έδωσε τα στοιχεία που προέκυψαν από την ανάλυση δειγμάτων από δομές της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, προγενέστερης περιόδου (28 Δεκεμβριου-18 Ιανουαρίου). Από τα 96 δείγματα που αναλύθηκαν, τελικά ένα βρέθηκε θετικό στη βρετανική μετάλλαξη και εντοπίστηκε σε Κέντρο Υγείας της Θεσσαλονίκης.

Τι γράφει η έκθεση του ΕΟΔΥ

“Ολοκληρώθηκε η γονιδιωματική ανάλυση 96 δειγμάτων που αφορούν στην περίοδο 28 Δεκεμβρίου-18 Ιανουαρίου 2021 και προέρχονται από Δομές της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Στο σύνολο των 96 δειγμάτων που αναλύθηκαν, 74 πληρούσαν τα αυστηρά κριτήρια ποιότητας που απαιτούνται για την ανάλυση και ο τελικός έλεγχος ολοκληρώθηκε επιτυχώς. Από τον έλεγχο αναδείχθηκε συνολικά 1 δείγμα θετικό για το στέλεχος VOC 202012/01 (Lineage Β.1.1.7) το οποίο εντοπίστηκε σε Κέντρο Υγείας της Θεσσαλονίκης. Συνολικά στη χώρα μας έχουν ταυτοποιηθεί 205 δείγματα θετικά για το μεταλλαγμένο στέλεχος Β.1.1.7/UK lineage και ένα δείγμα για το μεταλλαγμένο στέλεχος Lineage B.1.351/South Africa του ιού SARS-CoV-2”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ