Κορινθία: Προσήχθη παρουσία εισαγγελέα ο πατέρας της οικογένειας των «παλαιοχριστιανών»

Προσήχθη για απείθεια παρουσία εισαγγελέα ο πατέρας της οικογένειας των «παλαιοχριστιανών» έπειτα από επιχείρηση στην Κορινθία με συμμετοχή της ΟΠΚΕ, της αστυνομίας και κοινωνικού λειτουργού.

Κορινθία: Θρίλερ με τα παιδιά της οικογένειας που μένει σε λαγούμι – Έρευνες και στην Λαμία για τον εντοπισμό τους

Ο δικηγόρος του, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, ο οποίος έφτασε στην περιοχή, είπε ότι δεν υπάρχει κανένα ένταλμα σύλληψης και ότι ο πελάτης του προσήχθη. Από νωρίς ειδική δύναμη της ΟΠΚΕ είχε πάει στην περιοχή αναζητώντας τα παιδιά της οικογένειας που μένουν σε πρωτόγονες συνθήκες σε παράπηγμα και σε λαγούμι 30 μέτρων.

Στο παράπηγμα βρισκόταν μόνο ο 15χρονος γιος ενώ είναι άφαντοι η μητέρα και τα άλλα παιδιά. Οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ ρώτησαν ξανά και ξανά τον 47χρονο πατέρα πού βρίσκονται, όμως, εκείνος, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, αρνήθηκε να τους απαντήσει και το μόνο που είπε, είναι ότι τούς έχει στείλει σε ένα πιο ασφαλές σημείο.

Οι έρευνες των Αρχών διευρύνονται και στην περιοχή της Λαμίας καθώς η οικογένεια έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, συγγενείς εκεί. Ο 47χρονος ήταν εξοργισμένος με αποτέλεσμα να προκαλέσει φασαρία μόλις αντίκρισε τους αστυνομικούς.

Ο άνδρας φέρεται να φυγάδευσε τα παιδιά από χθες, μόλις ενημερώθηκε για την εισαγγελική παραγγελία για απομάκρυνση των παιδιών. Μάλιστα ο ίδιος έχει ζητήσει δικηγόρο.

Αυτό που ερευνάται επίσης, είναι πόσα παιδιά είναι μέλη της κοινότητας που ζει στη συγκεκριμένη περιοχή, εάν έχουν δηλωθεί οι γεννήσεις τους όπως ορίζει ο νόμος και ποιοι είναι οι γονείς τους. Το ζευγάρι που τις τελευταίες ημέρες έχει εμφανιστεί και έχει κάνει δηλώσεις στα Μέσα ενημέρωσης δηλώνει ότι έχει 3 ανήλικα παιδιά και μια ενήλικη κόρη η οποία έχει αποκτήσει ένα δικό της μωρό. Δεν αποκλείεται, εάν χρειαστεί να γίνει εξέταση DNA.

Η κόρη του ζευγαριού ρωτήθηκε από αστυνομικούς τις προηγούμενες ημέρες ποιος είναι ο πατέρας του παιδιού αλλά δεν απάντησε. Την ίδια ερώτηση τής είχε κάνει και ο εισαγγελέας, στον οποίο απάντησε ότι “δεν έχω να σας πω τίποτα”.

Η αστυνομική επιχείρηση

Η επιχείρηση της αστυνομίας στην περιοχή όπου διαμένει η αυτοαποκαλούμενη παλαιοχριστιανική κοινότητα ξεκίνησε από νωρίς το πρωί.

Αστυνομικά οχήματα και ειδική δύναμη της ΟΠΚΕ κατέφτασαν στο Μάννα Κορινθίας, ενώ στο σημείο έσπευσε εισαγγελέας και κοινωνική λειτουργός, προκειμένου να απομακρυνθούν τα παιδιά, όπως έγραψε νωρίτερα το enikos.gr.

Περιπολικά και αυτοκίνητα του Δήμου έχουν κατακλύσει τον χωματόδρομο που οδηγεί στο παράπηγμα και το λαγούμι, όπου η οικογένεια ζει σε πρωτόγονες συνθήκες.

Η υπόθεση ήρθε στο φως πριν από λίγες ημέρες, όταν κυνηγός υπέβαλε μήνυση κατά του πατέρα της οικογένειας για επίθεση. Είχε προηγηθεί άγριος τσακωμός όπου χρησιμοποιήθηκε και όπλο χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Μέσα στο σπίτι που διαμένουν, υπάρχει ένα τεράστιο λαγούμι το οποίο οδηγούσε σε κατακόμβη και μέσω αυτής σε εκκλησία. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες τα παιδιά που ανήκαν σε αυτήν την κοινότητα δεν πήγαιναν σχολείο, καθώς κάτι τέτοιο είναι αντίθετο με τις πεποιθήσεις τους.

Σε τάφρο 30 μέτρων, είχε κρύψει η πολύτεκνη οικογένεια όπλα και σφαίρες, που εντόπισε η Αστυνομία στην περιοχή Μάννα.  Εκεί εντοπίστηκε αεροβόλο όπλο, κυνηγετική καραμπίνα, τσεκούρια, αλλά και αυτοσχέδια τόξα με βέλη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ