Πολυχρονόπουλος: «Δεν έχω πάρει ούτε 10 σεντς από τον “Άλλο Άνθρωπο” για προσωπική χρήση»

Το πρόσωπο των ημερών, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, ο δημιουργός της Κοινωνικής Κουζίνας «Άλλος Άνθρωπος», λύνει τη σιωπή του και απαντά στο πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, που προκάλεσε αντιδράσεις τις τελευταίες ημέρες από τους υποστηρικτές του.

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Καμία κατηγορία εις βάρος μου – «Δεν έχω στο όνομά μου ούτε ακίνητο, ούτε περιουσία και καταθέσεις»

Στην συνέντευξή του στο Star διέψευσε ότι είναι εξαρτημένος από τον τζόγο, και μίλησε για το αν χρησιμοποίησε χρήματα της οργάνωσης για προσωπικό όφελος, αλλά και για το αν έχει ενημέρωση από τη δικαιοσύνη περί εγκληματικής οργάνωσης.

«Τα χρήματα που δόθηκαν για τον “Άλλο Άνθρωπο” πήγαν όλα στον “Άλλον Άνθρωπο”, δεν έχω πάρει ούτε 10 σεντς για προσωπική χρήση, τι εγκληματική οργάνωση; Η αλήθεια θα βγει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, προσθέτοντας πως «έχω πέσει από τα σύννεφα. Δεν περίμενα ποτέ ότι έπειτα από 13 χρόνια καθημερινής δράσης και για 18-20 εκατ. γεύματα σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό, ότι θα βρεθώ απολογούμενος για όλη αυτή τη δράση».

«Ο Άλλος Άνθρωπος»: «Θα απέχω από τη διαχείριση μέχρι να λογοδοτήσω στη Δικαιοσύνη» λέει ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος

Παράλληλα, τόνισε πως όλοι οι λογαριασμοί, όλα αυτά τα χρόνια, ήταν ατομικοί λογαριασμοί. «Είχαν ονοματεπώνυμο, iban, τηλέφωνο και όλα ήταν αναρτημένα εκεί που τα βάζαμε για να τα βλέπει ο κόσμος και να συνεισφέρει εάν και μόνο θέλει σε αυτό που κάνουμε. Τις κάρτες των λογαριασμών τις διαχειριζόμουν εγώ. Πρόκειται για δύο λογαριασμούς, στο όνομα της μητέρας μου και του γαμπρού μου. Ο δεύτερος χρησιμοποιήθηκε μόνο για την φάση της Τουρκίας, όταν έγινε ο σεισμός. Ο κόσμος ήξερε πολύ καλά ότι κατέθεσε τα χρήματα σε ατομικούς λογαριασμούς. Εγώ δεν έχω ούτε τραπεζικό λογαριασμό, ούτε θυρίδες, ούτε ομόλογα, ούτε καν παπάκι».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ