Κομοτηνή: Καταγγελία για ασθενή που ζυγίζει 360 κιλά – Το ΕΚΑΒ αρνείται τη διακομιδή του στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο λόγω βάρους

Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία προχώρησε η διαδικτυακή ομάδα «Συνήγορος των ΑΜεΑ» και αφορά στην περίπτωση του 60χρονου Σερήφ Σιαχίν που ζει στην Κομοτηνή και παραμένει για περισσότερα από 15 χρόνια καθηλωμένος στο κρεβάτι του.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει στο thesstoday.gr ο δημιουργός της ομάδας Ανδρέας Μπαρδάκης, ο Σερίφ Σιαχίν που ζει στην Κομοτηνή ζυγίζει 360 κιλά και το ΕΚΑΒ αρνείται να του παρέχει υπηρεσίες εξαιτίας του βάρους του, γεγονός που καθιστά αδύνατη τη μεταφορά του στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο.

Όπως αναφέρει στο τοπικό μέσο ο κ.Μπαρδάκης, το ζήτημα ήρθε στην επιφάνεια όταν ο Σερίφ χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, ωστόσο, η απάντηση που έλαβε από το 112 ήταν ότι επειδή είναι υπέρβαρος δεν μπορούν να του στείλουν ασθενοφόρο.

Μάλιστα, ο άνδρας είναι για περισσότερα από 15 χρόνια καθηλωμένος στο κρεβάτι του και με μοναδικό στήριγμα τη σύζυγό του, προσπαθεί να επιβιώσει σε δυσμενείς συνθήκες, αφού η υπερμεγέθης σωματική διάπλαση του 60χρονου «απαγορεύει» ουσιαστικά τη μετακίνησή του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να απευθύνεται συχνά στον ιδιωτικό τομέα για το ζήτημα της υγείας του.

Πηγή: xronos.gr

«Ο άνθρωπος ταλαιπωρείται καθώς κανένα νοσοκομείο δεν δέχεται να τον νοσηλεύσει, ενώ το μόνο που συμβαίνει είναι να του στέλνουν που και που έναν γιατρό για να του πάρει αίμα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαρδάκης κι έπειτα επισημαίνει την άμεση ανάγκη για βοήθεια τονίζοντας πως «κατά διαστήματα πονάει και χρειάζεται έναν γιατρό να του κάνει μια ένεση για να ανακουφιστεί».

Επιπρόσθετα, η ιστοσελίδα αναφέρει ότι, ο Γολγοθάς όμως δεν σταματά εδώ, καθώς ο 58χρονος έχει λάβει έγκριση για να ακολουθήσει μια προτεινόμενη θεραπεία από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, την οποία όμως δεν μπορεί να εφαρμόσει, καθώς πρώτα θα πρέπει να υποβληθεί σε ορισμένες ειδικές εξετάσεις σε οργανωμένο νοσοκομείο που το νοσοκομείο της πόλης του δεν προωθεί.

«Ο προηγούμενος γιατρός του νοσοκομείου είχε προτείνει μια θεραπεία για να χάσει κιλά -αυτή μπορεί να γίνει μόνο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου- και μάλιστα με εξώδικο που είχε στείλει ο δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης να έρθουν να τον πάρουν, το νοσοκομείο απάντησε θετικά. Πλην όμως, παρήγγειλε ειδικές εξετάσεις οι οποίες πρέπει να γίνουν σε ένα οργανωμένο νοσοκομείο. Αυτό ωστόσο, πρέπει να το προωθήσει το νοσοκομείο Κομοτηνής. Κάτι το οποίο δεν έχει συμβεί, ενώ έχει περάσει καιρός» καταλήγει ο δημιουργός της διαδικτυακής κοινότητας «Συνήγορος των ΑΜεΑ» Ανδρέας Μπαρδάκης.

Η απάντηση του νοσοκομείου

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου έπειτα από το εξώδικο του προηγούμενου δικηγόρου του απέστειλε απάντηση στην οποία ανέφερε, μεταξύ άλλων, μια σειρά εξετάσεων στις οποίες έπρεπε να υποβληθεί ο 58χρονος Σερίφ, ενώ παράλληλα ανέγραφε στοιχεία για την εκτίμηση της κλινικής του κατάστασης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ