Κομοτηνή: Επέμβαση της Αστυνομίας στη Νομική που τελούσε υπό κατάληψη – Ένταση και προσαγωγές

Δυνάμεις της Αστυνομίας πραγματοποίησαν το απόγευμα της Δευτέρας (5/2) επέμβαση στην Νομική Κομοτηνής, η οποία τελούσε υπό κατάληψη από το πρωί, ενώ έχουν γίνει προσαγωγές φοιτητών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr, όλα ξεκίνησαν όταν η διοίκηση του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης ενημέρωσε τις αστυνομικές δυνάμεις πως η Νομική Σχολή τελεί υπό κατάληψη και πως η εξεταστική θα διεξάγονταν μέσω διαδικτύου.

Έτσι, διμοιρίες των ΥΜΕΤ προχώρησαν σε επέμβαση εντός του campus, προχωρώντας στην προσαγωγή 18 φοιτητών. Αυτή την ώρα επικρατεί ένταση στο σημείο, με τους φοιτητές να διαμαρτύρονται έντονα για την αστυνομική επιχείρηση.

Βίντεο από την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων και τις προσαγωγές φοιτητών δημοσιεύτηκαν και στα social media:

«20 φοιτητές ήρθαν αντιμέτωποι με δύο διμοιρίες των ΜΑΤ. Δηλώνουμε ότι η τρομοκρατία δεν θα περάσει, οι φοιτητές δεν τρομοκρατούμαστε» τόνισε ο εκλεγμένος εκπρόσωπος της Πανσπουδαστικής, Μπαλαντίνος Γεώργιος. «Χτυπούσαν φοιτητές για να τους βγάλουν από την σχολή», κατήγγειλε ο ίδιος.

Δείτε το βίντεο από την ιστοσελίδα paratiritis-news.gr.

Αυτή την ώρα, βρίσκεται σε εξέλιξη κινητοποίηση φοιτητών έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Κομοτηνής. Οι φοιτητές ζητούν να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες από την κατάληψη της Νομικής Σχολής.

Η ανακοίνωση του Τμήματος Νομικής:

«Ανακοινώνεται ότι λόγω κατάληψης του κτηρίου της Νομικής Σχολής από φοιτητές, αναστέλλεται η εξεταστική περίοδος Φεβρουαρίου για το υπόλοιπό της. Θα κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τη μετάβαση σε καθεστώς εξετάσεων εξ αποστάσεως για τα υπολειπόμενα μαθήματα προς εξέταση.

Κομοτηνή 05.02.24

Ο Κοσμήτωρ της Νομικής Σχολής, Καθ. Μιχάλης Δ. Χρυσομάλλης»

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ