Κομισιόν για φωτιές: «Ελλάδα, δεν είσαι μόνη»

Μήνυμα στήριξης στην χώρα μας που δοκιμάζεται από τις φωτιές φέτος το καλοκαίρι έστειλε η Κομισιόν.  «Ελλάδα, δεν είσαι μόνη. Συνεχίζουμε να σε βοηθάμε» αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 5 Περιφέρειες την Κυριακή – Έκκληση στους πολίτες

Επιπλέον σημειώνει ότι έχει ενεργοποιηθεί μία τεράστια επιχείρηση για την βοήθεια προς την Ελλάδα. «Ως απάντηση στις μεγαλύτερες δασικές πυρκαγιές στην ιστορία της ΕΕ, ενεργοποιήσαμε μια τεράστια επιχείρηση μέσω του rescEU στην Ελλάδα. Μέχρι στιγμής έχουν επιστρατευτεί 11 πυροσβεστικά αεροπλάνα, 1 ελικόπτερο, 407 πυροσβέστες και 62 οχήματα από 8 χώρες», τονίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Φωτιά στον Έβρο: Τα αποκαΐδια έφτασαν μέχρι την Λήμνο

Τα αποκαΐδια από τη μεγάλη φωτιά στον Έβρο έφτασαν μέχρι… την Λήμνο. Όσοι πήγαν να κολυμπήσουν στην παραλία δίπλα στον Κοκκινόβραχο, είδαν ένα «μαύρο στρώμα» να έχει καλύψει την αμμουδιά.

Φωτιά ΤΩΡΑ στην Κόρινθο

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες της ιστοσελίδας, limnosreport.gr, αποκαΐδια από φλοιό καμένου πεύκου είχαν γεμίσει την παραλία. Οι μεγάλες μαύρες «κηλίδες» αρχικά ξάφνιασαν τους λουόμενους όμως, γρήγορα κατάλαβαν ότι πρόκειται για στάχτες και αποκαΐδια που ταξίδεψαν πολλά μίλια από τον Έβρο.

Φωτιά στον Έβρο: Αποκαΐδια στην Λήμνο

Φωτιά στον Έβρο: Μήνυμα από το 112 στη Λευκίμμη – «Παραμείνετε σε ετοιμότητα»

Η μάχη με τις φλόγες στην περιοχή συνεχίζεται για 15η ημέρα. Η φωτιά έχει καταστρέψει στο πέρασμά της μεγάλες εκτάσεις και κατακαίει το δάσος της Δαδιάς.

Φωτιά στον Έβρο: Τα αποκαΐδια έφτασαν στην Λήμνο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ