Κολωνός: Στο Τμήμα δύο μαθητές και ο διευθυντής Γυμνασίου που τελεί υπό κατάληψη – Το σοβαρό επεισόδιο και οι μηνύσεις

Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ δύο μαθητών και του διευθυντή σχολείου, που τελεί υπό κατάληψη, σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στον Κολωνό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν όταν ο 65χρονος διευθυντής του 50ου Γυμνασίου Αθηνών προσπάθησε να ξεκλειδώσει την πλαϊνή πόρτα του σχολείου, που τελεί υπό κατάληψη από το απόγευμα της Τετάρτης.

Ο διευθυντής του σχολείου καταγγέλλει ότι δέχτηκε απρόκλητα επίθεση από τους δύο ανήλικους μαθητές, με χρήση σωματικής βίας, αλλά και απειλές για την σωματική του ακεραιότητα από την μητέρα του ενός μαθητή, που κατέφθασε στο σημείο.

Οι δύο 15χρονοι μαθητές, από την πλευρά τους, ισχυρίζονται ότι εκείνοι δέχτηκαν επίθεση με χρήση σωματικής βίας, όταν προσπάθησαν να αποτρέψουν τον διευθυντή από το να εισέλθει στο σχολείο, το οποίο βρίσκεται σε κατάληψη με την σύμφωνη γνώμη του 15μελους.

Ο διευθυντής, οι δύο μαθητές, η μητέρα του ενός και ο πατέρας του δεύτερου προσήχθησαν στο Τμήμα Ασφαλείας του Κολωνού, όπου αλληλομηνύθηκαν.

Σε βάρος του διευθυντή σχηματίστηκε δικογραφία για απλή σωματική βλάβη και επικίνδυνη σωματική βλάβη, ενώ σε βάρος των δύο 15χρονων για απλή σωματική βλάβη. Σε βάρος των δύο γονέων σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων και η μητέρα κατηγορείται επιπλέον και για απειλή.

Ο ένας μαθητής πρόκειται να εξεταστεί από Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών. Σημειώνεται ότι για το περιστατικό ενημερώθηκε ο εισαγγελέας, με προφορική εντολή του οποίου αφέθηκαν ελεύθεροι οι δύο γονείς. Ο διευθυντής και οι δύο μαθητές επρόκειτο να οδηγηθούν ενώπιον του εισαγγελέα.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ