Κολωνός: Κάνουν «φύλλο και φτερό» κινητά και ηλεκτρονικούς υπολογιστές για ίχνη – Οι έρευνες και τα νέα στοιχεία

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης στον Κολωνό, που συγκλονίζει την κοινή γνώμη.

Το βάρος των ερευνών πέφτει πλέον στα εγκληματολογικά εργαστήρια, εκεί όπου βρίσκονται και ελέγχονται τα κινητά τηλέφωνα της ανήλικης και του 53χρονου δράστη, αλλά και οι υπολογιστές τους. Οι ειδικοί κάνουν «φύλλο και φτερό» τις ηλεκτρονικές συσκευές προκειμένου να εντοπίσουν ίχνη που θα τους οδηγήσουν στα άτομα που κακοποίησαν την 12χρονη, έπειτα από ραντεβού που έκλεινε ο 53χρονος.

Όπως αναφέρουν πηγές της ΕΛΑΣ, και να προσπάθησε να σβήσει στοιχεία ο κατηγορούμενος, αυτά θα ανακτηθούν, εύκολα ή δύσκολα.

Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης, που βίαζε και εξέδιδε την ανήλικη, είχε δημιουργήσει προφίλ σε τρεις διαφορετικές εφαρμογές για ενηλίκους, μέσω των οποίων έβρισκε υποψήφιους βιαστές για το κορίτσι. Επιπλέον, είχε αναγκάσει το παιδί να δημιουργήσει προφίλ σε διάφορα κοινωνικά δίκτυα όπως TikTok και Facebook, που διαχειριζόταν ο ίδιος ανεβάζοντας φωτογραφίες και βίντεο που ανάγκαζε την ανήλικη να τραβάει. Τα εν λόγω προφίλ ήταν ουσιαστικά το «εργαλείο» του ώστε να υλοποιεί τα αρρωστημένα του σχέδια για το άτυχο κορίτσι.

Κολωνός - δράστης

Δυστυχώς, ήταν δεκάδες τα μηνύματα που δεχόταν ο 53χρονος από άνδρες που ζητούσαν πληροφορίες για να έρθουν σε επαφή με την 12χρονη. Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, περισσότεροι από 200 παιδόφιλοι ενδιαφέρθηκαν να «συναντήσουν» το κοριτσάκι, που εργαζόταν περιστασιακά στο μίνι μάρκετ του 53χρονου.

Πληροφορίες του enikos.gr αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί έχουν ήδη ταυτοποιήσει σε ποιους ανήκουν ορισμένοι από τους λογαριασμούς που επικοινωνούσαν με τα ψεύτικα προφίλ που είχε δημιουργήσει ο 53χρονος. Το επόμενο βήμα που θα ακολουθήσουν οι αξιωματικοί του Ανηλίκων, είναι να δείξουν τις φωτογραφίες των προσώπων αυτών στην 12χρονη, προκειμένου να επιβεβαιώσει εάν και ποιοι εξ’ αυτών την είχαν κακοποιήσει σεξουαλικά.

Στο πλαίσιο αυτό, οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το επόμενο διάστημα να υπάρξουν κι άλλες συλλήψεις για την φρικτή υπόθεση. Υπενθυμίζεται, εξάλλου, ότι η Εισαγγελία έχει ασκήσει ποινική δίωξη σε βάρος όχι μόνο του 53χρονου και του 42χρονου που συνελήφθη μαζί του, αλλά και κατά παντός άλλου υπευθύνου που φέρεται να βίασε το ανήλικο κορίτσι.

Θέμα ωρών, εξάλλου, θεωρείται η δημοσιοποίηση των στοιχείων του 53χρονου σε μία προσπάθεια να βρεθούν κι άλλες μαρτυρίες, που θα φωτίσουν τις σκοτεινές πλευρές της υπόθεσης, όπως εάν γνώριζαν κάποιοι από το περιβάλλον του παιδιού για την κακοποίηση της ανήλικης και εάν εμπλέκεται κάποιο πιο οργανωμένο κύκλωμα παιδόφιλων.

Κολωνός

Οι ίδιοι οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση έχουν ανατριχιάσει με τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης του παιδιού και εκφράζουν την αγωνία τους για το πού θα τους οδηγήσουν τα νέα στοιχεία. «Δεν ξέρουμε πού θα μας οδηγήσει αυτή η υπόθεση. Υπάρχουν κάποια σκοτεινά σημεία. Στη δεύτερη φάση της έρευνας θα προσπαθήσουμε να δούμε αν εκτός από τον 53χρονο υπήρχαν και άλλοι, αν ήταν κάτι πιο οργανωμένο ή ποιοι άλλοι μπορεί να γνώριζαν τι συνέβαινε με το παιδί», ανέφερε στο enikos.gr, αξιωματούχος με γνώση της υπόθεσης.

Ερώτημα αποτελεί και το ποσό που κέρδιζε ο 53χρονος δράστης από την εκμετάλλευση της ανήλικης. Το παιδί έχει αναφέρει ότι το αντίτιμο για τις φρικτές πράξεις ανερχόταν από 50 έως 70 ευρώ, όμως όπως γνωρίζουν καλά οι αξιωματικοί το ποσό για κακοποίηση ανηλίκου ξεπερνά ακόμη και τα 1.000 ευρώ. Ως εκ τούτου, δεν αποκλείουν το αντίτιμο που λάμβανε ο δράστης από την εκμετάλλευση της 12χρονης να ήταν πολύ υψηλότερο, ενώ ο ίδιος έδινε στο παιδί ένα πολύ μικρότερο ποσό.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ