Κλοπές σε φαρμακεία στη Θεσσαλονίκη: Δικογραφία σε βάρος 13 ατόμων

Δεκαπέντε περιπτώσεις κλοπών, που καταγγέλθηκαν από τις αρχές του έτους σε φαρμακεία και σε διάφορες περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, εξιχνιάστηκαν, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 30χρονος για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών

Για τις περιπτώσεις αυτές σχηματίστηκαν πέντε ξεχωριστές δικογραφίες από διάφορα τμήματα ασφαλείας της πόλης σε βάρος συνολικά 13 ατόμων, με τη συνολική αξία των κλοπιμαίων να ξεπερνά τις 7.400 ευρώ.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η πρώτη δικογραφία αφορά σε 44χρονο ημεδαπό, που κατηγορείται για απόπειρα κλοπής και κλοπή από φαρμακείο στην περιοχή της Ευκαρπίας, τον Ιανουάριο, με τη λεία του να περιλαμβάνει 600 ευρώ. Ο ίδιος συνελήφθη χθες το μεσημέρι για κλοπή από εμπορικό κατάστημα στην Πυλαία, ενώ από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι την ίδια ημέρα είχε προβεί σε δύο ακόμη κλοπές από εμπορικά καταστήματα στο κέντρο της πόλης.

Εφιάλτης για 40χρονη στη Θεσσαλονίκη: Θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της – Την απείλησε με revenge porn

Η δεύτερη δικογραφία στρέφεται κατά δύο ημεδαπών γυναικών, ηλικίας 50 και 39 ετών αντίστοιχα, οι οποίες τον Ιανουάριο, αφαίρεσαν με τη μέθοδο της απασχόλησης από φαρμακείο της Καλαμαριάς προϊόντα συνολικής αξίας 1.667 ευρώ.

Η τρίτη δικογραφία αφορά σε 32χρονο αλλοδαπό, ο οποίος κατηγορείται ότι αφαίρεσε προϊόντα αξίας άνω των 900 ευρώ με την μέθοδο της απασχόλησης τον Φεβρουάριο από φαρμακείο στην Καλαμαριά, ενώ από κοινού με την 32χρονη συνεργό του άρπαξε με την ίδια μέθοδο προϊόντα από φαρμακείο στην περιοχή της Ανάληψης.

Θεσσαλονίκη: Το πρώτο μήνυμα του τράπερ που ξυλοκόπησε 23χρονο φοιτητή, μέσα από την φυλακή – «Δεν είμαι παράδειγμα προς μίμηση»

Η τέταρτη δικογραφία στρέφεται κατά 3 ημεδαπών γυναικών, ηλικίας 33, 40 και 25 ετών, οι οποίες με την ίδια μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν από το Φεβρουάριο προϊόντα αξίας 80 ευρώ από φαρμακείο στον Εύοσμο.

Τις περισσότερες κλοπές και με τη μεγαλύτερη αξία κλοπιμαίων- άνω των 4.000 ευρώ, φαίνεται πως τέλεσαν πέντε γυναίκες (ημεδαπές, ηλικίας 15 έως 47 ετών) που περιλαμβάνονται στην τελευταία δικογραφία. Οι ίδιες, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά και χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της απασχόλησης, κατηγορούνται ότι αφαίρεσαν προϊόντα από συνολικά εννέα φαρμακεία (εκ των οποίων μία σε απόπειρα) στις περιοχές της Καλαμαριάς, της Ν. Ραιδεστού και της Χαριλάου.

Οι παραπάνω δικογραφίες θα υποβληθούν στον εισαγγελέα πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ