Κλειστά τα σχολεία στα Καλάβρυτα – Προβλήματα στην Αιτωλοακαρνανία

Κλειστά παραμένουν σήμερα όλα τα σχολεία του δήμου Καλαβρύτων, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, ενώ προβλήματα καταγράφονται σε ορεινές περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας.

Όπως είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς «οδηγηθήκαμε στην απόφαση να κλείσουμε σήμερα τα σχολεία, όχι γιατί υπάρχουν αποκλεισμένοι δρόμοι, αλλά για να μην ταλαιπωρηθούν οι μαθητές στις μετακινήσεις τους από τις κατά τόπους κοινότητες, λόγω του χιονιού και του παγετού».

 Όπως πρόσθεσε ο δήμαρχος, τα εκχιονιστικά μηχανήματα εργάζονται συνεχώς, ώστε να παραμείνουν ανοικτοί οι δρόμοι, ενώ από τις πρωινές ώρες σημειώνονται και νέες χιονοπτώσεις.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, είναι απαραίτητη η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων στον δρόμο που συνδέει την κοινότητα της Περιστέρας με το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων.

Στο μεταξύ προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας. Ειδικότερα, λόγω κατολισθήσεων, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Αγρινίου – Θέρμου, ενώ εξαιτίας των χιονοπτώσεων στην ορεινή Ναυπακτία, παραμένουν κλειστές οι επαρχιακές οδοί Άνω Χώρας – Κρυονερίου και Πλατάνου – Αράχωβας.

Διαβάστε επίσης:

Κλειστά τα σχολεία στη Λάρισα λόγω χιονιά

Χιονίζει στον Βόλο – Με αλυσίδες η κίνηση στο Πήλιο

Κλειστά τα σχολεία στη Φθιώτιδα λόγω χιονιού

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ