Πότε αλλάζει ο «καλοκαιρινός» καιρός: Απομακρύνεται σταδιακά η αφρικανική σκόνη – Τι αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης

Υποχωρεί σταδιακά η αφρικανική σκόνη από την χώρα μας, σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για τον καιρό, με την θερμοκρασία ωστόσο να παραμένει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Όπως λέει ο κ. Μαρουσάκης, θα μείνουν κάποιες ποσότητες αφρικανικής σκόνης προς την περιοχή της Κρήτης, ενώ η υπόλοιπη Ελλάδα «καθαρίζει». Παράλληλα, επεσήμανε πως δεν θα υπάρξει άλλο έντονο επεισόδιο αφρικανικής σκόνης έως και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Τα επεισόδια αυτά είναι συνηθισμένα για την εποχή, παρόλα αυτά η κλιματική αλλαγή αυξάνει την συχνότητα αλλά και την έντασή τους.

Όσον αφορά την σημερινή ημέρα, ο καιρός θα είναι καλός σε όλη την χώρα, με ελάχιστες συννεφιές. Η θερμοκρασία θα αγγίξει και πάλι τους 26-28 βαθμούς Κελσίου.

Το ανοιξιάτικο σκηνικό με τις καλοκαιρινές θερμοκρασίες θα παραμείνει ίδιο έως και τα μέσα του μήνα. Περίπου στις 10-12 Απριλίου ο καιρός θα αλλάξει, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Στα μέσα περίπου του Απριλίου θα έρθουν γενικευμένες βροχές, τις οποίες, όπως υπογράμμισε ο μετεωρολόγος του Open, τις έχουμε μεγάλη ανάγκη, καθώς το τελευταίο διάστημα δεν έχουν πέσει μεγάλες ποσότητες βροχής.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ